Când sunt Floriile în 2021. Pe ce dată sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim

Când sunt Floriile în 2021. În ce zi pică Intrarea Domnului în Ierusalim sau Duminica Floriilor.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Când sunt Floriile în 2021. În ce zi pică Intrarea Domnului în Ierusalim, care mai este numită şi Dumninica Floriilor, sărbătoare premergătoare Sfintelor Paşti.

Când sunt Floriile în 2021

Duminica Floriilor sau Floriile este o sărbătoare creștină, care se sărbătoreşte în ultima duminică dinaintea Paștelui. Sărbătoarea celebrează intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor. Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.

În 2021 Duminica Floriilor se sărbătoreşte pe 25 Aprilie, iar Sfintele Paşti pică pe data de 2 Mai. În Duminica Floriilor, fiind zi de post, se dă dezlegare la peşte.

Citeste si: Postul Paștelui 2021. Zile de dezlegare la peşte în Postul Mare

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Când sunt Floriile în 2021. Pe ce dată sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim
Când sunt Floriile în 2021. Pe ce dată sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim[Sursa foto: PixaBay]

Duminica Floriilor, dezlegare la peşte

Postul Paștelui sau Postul Mare, cum mai este numit de credincioșii ortodocși, a început pe 15 martie și se va încheia pe 1 mai.

Postul Paștelui este cel mai aspru post de peste an. Spre deosebire de Postul Crăciunului, în Postul Mare al Paștilor  sunt mult mai puține zile în care este dezlegare la pește.

Prima dezlegare la pește din Postul Paștelui a fost pe data de 25 martie de Sărbătoarea Bunei Vestiri, iar următoarea dată cu dezlegare la pește este pe 25 aprilie, atunci când are loc Intrarea Domnului în Ierusalim, adică Duminica Floriilor.

Dată Paști 2021. Când pică Paștele ortodox în acest an

Când sunt Floriile în 2021. Pe ce dată sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim
Când sunt Floriile în 2021. Pe ce dată sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim[Sursa foto: PixaBay]

Rugăciunea Postului Mare

Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea

păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Dată Paști 2021. În ce zile pică Paştele Ortodox

Postul Paştelui 2021. Vezi 25 de reţete de post pentru Săptămâna Mare din Postul Paştilor

Postul Paştelui 2021. Cele mai simple reţete pentru Săptămâna Mare din Postul Sfintelor Paşti

Horoscop Zilnic Joi 28 Octombrie 2021: Gemenii vor avea parte de o zi foarte bună din toate punctele de vedere, Săgetătorii au nevoie neapărat de o schimbare

Au bătut palma pe comoara României! Se vinde totul. O vom pierde definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Bomba zilei vine de la Pfizer. Toți românii trebuie să afle adevărul. „Este definitiv”

VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies