Când trebuie să purtăm măștile medicinale. Recomandările lui Raed Arafat: „Să aplicăm această practică cât de repede posibil!”

Raed Arafat a clarificat situațiile în care ar trebui să purtăm sau nu mască de protecție. Șeful DSU susține că purtatul măștii în spațiile publice reduce răspândirea virusului.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Când trebuie să purtăm măștile medicinale
Când trebuie să purtăm măștile medicinale


In articol:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, spune că autorităţile au început să recomande purtatul măştii sau al altor forme de material de protecţie pentru nas şi gură, în spaţiile publice, întrucât dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID-19 în comunitate. "Aduceţi-vă aminte, nu este nevoie de masca medicală ca să vă protejaţi şi să protejaţi pe alţii... puteţi improviza!", afirmă el.

"Când am vorbit la începutul pandemiei despre purtarea măştii de persoanele din stradă, ideea generală pe plan mondial a fost că acest lucru nu are rost şi au existat explicaţii pertinente de ce să nu devină purtatul măştii o practică generală, aceasta fiind recomandată numai persoanelor cu simptome", aminteşte Raed Arafat, duminică, într-o postare pe Facebook.

Citeste si: Decizie șoc pentru Ionuț Jagarul în plină pandemie de coronavirus! Unde a ales să stea în carantină! ”Nu îmi este frică, nu se moare din asta”

Citeste si: Un tânăr aflat în carantină și-a executat patru vecini, trei băieți și o fată, dintr-un motiv incredibil! Masacrul s-a produs în Rusia

Citeste si: Meghan și-a aprins lumea în cap. Dacă nici cu Regina nu i-a mers, cum va fi cu Trump?!? - evz.ro

Citeste si: În plină pandemie de coronavirus, un tătic din București și-a plimbat bebelușul aflat în cărucior pe acoperișul blocului! VIDEO

El spune că unul dintre considerente a fost şi lipsa majoră a măştilor şi necesitatea de a le asigura  în primul rând personalului medical. 

"Recent însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate, dar asimptomatice, mai multe autorităţi pe plan internaţional au început să recomande purtatul măştii, sau a orice altă formă de material de protecţie pentru nas şi gură, oriunde mergem în spaţiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alţii. Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID 19 în comunitate", afirmă Arafat.

Arafat recomandă confecționarea de măști acasă

El adaugă că, în condiţiile în care măştile nu se găsesc sau au preţuri foarte mari, există alternative care pot fi făcute acasă.

"Este cunoscut faptul că nu prea găsim măşti simple în piaţă şi faptul că în cazul în care găsim preţurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă. Va dura până ne vom obişnui cu această practică, dar din ce văd şi din informaţiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi şi cât de haios sau ciudat am arăta", spune Raed Arafat.

Potrivit acestuia, măsurile luate până acum de autorităţile din România au fost unele cu impact pozitiv.

"(...) purtarea măştii sau a orice material care poate împiedică ca particolele care se răspândesc când vorbim, tuşim sau strănutăm, să ajungă la alţii sau la noi şi să ducă la răspândirea virusului, ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se luptă cu acest virus şi în sprijinul nostru a tuturor pentru a ne proteja şi a proteja pe alţii. Aduceţi-vă aminte, nu este nevoie de masca medicală ca să vă protejaţi şi să protejaţi pe alţii... puteţi improviza! Totodată dacă faceţi acest lucru şi vă confecţionaţi o masca acasă, nu uitaţi să o spălaţi zilnic când vă întoarceţi acasă, şi să o călcaţi. Nu uitaţi că numai împreună putem învinge acest virus!", mai spune Arafat. (Citeste si: Ministrul Sănătăţii: Cazurile uşoare, medii şi cele asimptomatice să meargă către domiliciu, printr-un punct tampon)

Urmatorul articol
Citește și:

Fiul Ilenei Ciuculete cântă la pian în timpul izolării la domiciliu: „Ceva mai trist, precum sunt zilele acestea!” VIDEO

În plină pandemie de coronavirus, un tătic din București și-a plimbat bebelușul aflat în cărucior pe acoperișul blocului! VIDEO

Nuntă în timpul pandemiei. Mirii au dansat singuri în curte, iar invitații au păstrat distanțarea socială

Ce dramă! O femeie din Cluj Napoca, aflată în carantină, a aflat că soțul ei a murit subit! Răspunsul dureros al autorităților

Angajări în Poliție 2021. Cum poți să devii om al legii dacă nu ai terminat Academia de Poliție, ori școala de subofițeri de la Câmpina

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies