Cand vedem din nou soarele! Prognoza meteo la sfarsit de saptamana

Meteorologii anunţă că vremea se ameliorează, iar mercurul din termometre va mai creşte puţin. De asemenea, sfârşitul de săptămână va readuce soarele pe cer, perioadă când vom scăpa şi de ploi şi ninsori.

novalue

Pentru joi avem, în sfârşit, vesti mai bune de la meteorologi. Vremea se ameliorează şi mai cad precipitaţii mixte, slabe, doar în jumatatea nord-vestică a ţării şi cu totul izolat în celelalte regiuni. Izolat, sunt condiţii de formare a poleiului, iar în zonele joase e şi puţină ceaţă, mai ales în primele ore. Vântul mai are ceva răbufniri la munte, iar maximele, în uşoară creştere, pleacă de la 1 grad în Moldova şi ajung la 8 grade în sudul litoralului, informeaza Romania TV.Joi
, norii mai acoperă cerul, însă cresc şansele ca printre nori să se arate în sfârşit soarele, ce-i drept destul de timid. În aceste condiţii mercurul din termometre se mai dezmorteşte şi urcă până în jur de 4 grade.

Pentru vineri, meteorologii anunţă, în sfârşit, vreme în general frumoasă, dar mai rece decât în zilele precedente dimineaţă în majoritatea zonelor. Soarele împarte cerul cu norii, dar în Maramureş şi în zona Carpaţilor Orientali mai sunt înnorări şi local precipitaţii slabe, mai ales ninsori. Sunt şanse sporite ca şi în Dobrogea cerul să fie încărcat de nori şi izolat să plouă slab. De remarcat, însă că ceaţa însoţită de nori joşi, stratiformi, revine în peisajul meteorologic îndeosebi în primele ore. Vântul e mai alert la munte şi pe litoral, iar maximele se vor situa între 0...1
grad în estul Transilvaniei şi 10 grade în zonele deluroase din sudul ţării.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Ziua de vineri începe cu ceaţă şi nori joşi, dar spre amiază soarele îşi face loc pe cer după mai bine de o lună de absenţă. Drept urnare, vremea se şi încălzeşte puţin, aşteptăm în jur de 10 grade după-amiază.Sâmbătă, temperaturile continuă să crească uşor, mai ales la deal şi la munte, dar în zori va fi frig în bună parte a ţării, cu temperaturi sub pragul îngheţului şi chiar ger în estul Transilvaniei. După-amiaza vine însă cu maxime de la aproximativ 0 grade în depresiuni până spre 11...12 grade, cel mai probabil în Dealurile Banatului. Cerul va fi cariabil şi abia spre seară se înnorează în nord-vest, unde pe arii restrânse îşi fac apariţia ploi slabe, iar în nordul Carpaţilor Orientali lapoviţă şi ninsoare.
În zonele joase, dimineaţa va fi ceaţă însoţită de norii stratiformi. Vântul e mai turbulent la munte şi trecător în Moldova şi în sudul Banatului.

Prima zi de weekend începe cu ceaţă şi frig destul de pătrunzător, dar treptat aceasta şi norii care o însoţesc se disipează şi soarele e destul de generos câteva ore, suficient cât să adune în termometre în jur de 7 grade.

Încheiem săptămâna cu vreme mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, mai ales la deal şi la munte. În nord şi în nord-vest sunt înnorări şi precipitaţii slabe, ploi, dar şi lapoviţă şi ninsoare în nordul Orientalilor. În celelalte regiuni vremea e mai plăcută, dar ceaţa matinală nu lipseşte. Maximele vor fi în general între 2 şi 13 grade. În prima parte a săptămânii viitoare temperaturile rămân uşor mai ridicate decât în mod normal în a doua decada a lunii decembrie, în special la deal şi la munte. Dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă în zonele joase, iar de miercuri cresc din nou şansele de precipitaţii.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Greșeala de pe bancnota de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu! „E greșit, dar nu e un dezastru”

Închiderea granițelor nu este o soluție împotriva tulpinii Omicron, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Se dau bani în plus la salariu! Ministrul de Finanțe tocmai a făcut anunțul. Cine va primi banii

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Atenție, nu dăruiți aceste lucruri de Moș Nicolae. Aduc ghinion!

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies