Cand vine frigul in Romania? Uite pana cand ne mai bucuram de zilele calduroase

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

 
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru doua saptamani. Acestia au anuntat ca vara se prelungeste pana pe 23 aseptembrie in majoritatea regiunilor. 
 
Iata prognoza pentru fiecare regiune:   
 
Vreme frumoasa in Banat   
 
Vremea calda va caracteriza prima saptamana a intervalului, cu temperaturi maxime in crestere de la medii de 26...27 de grade spre valori in jurul a 30 de grade, aceeasi tendita avand si regimul termic nocturn, cu minime de 11...13 grade la inceput spre 14...16 grade in week-end. In cea de-a doua saptamana de prognoza sunt estimate valori de temperatura in general peste mediile climatologice specifice perioadei din an, fiind posibile totusi variatii de la o zi la alta, intr-un ecart mediu de 25...28 de grade ziua si 12...16 grade noaptea. Pana in data de 15 septembrie in regiune nu va ploua, apoi probabilitatea pentru ploi temporare va fi in crestere.
 
Variatii termice in Crisana    
 
Prima saptamana a intervalului de prognoza va fi caracterizata de temperaturi in crestere de la medii de 24...26 de grade spre 30 de grade, valori maxime mult mai ridicate decat cele normale in a doua decada a lunii septembrie, cu aceeasi evolutie si in privinta minimelor nocturne (de la 11...13 grade spre 14...16 grade, mediat regional). Estimarile pentru cea de-a doua saptamana indica un regim termic in general peste cel climatologic specific perioadei, fiind insa posibile variatii de la o zi alta; in medie regionala, ecartul maximelor diurne va fi de 25...27 de grade, iar al minimelor de 11...15 grade. Pana in jurul datei de 16 septembrie nu va ploua, apoi probabilitatea pentru ploi temporare va fi relativ ridicata.
 

 

 
Ploi slabe in Transilvania    
 
Pe tot parcursul celor doua saptamani de referinta, sunt estimate valori de temperatura peste cele climatologic specifice perioadei din an, cu maxime de 23...26 de grade, mediat regional, iar intervalul 13-15 septembrie va fi caracterizat de o vreme deosebit de calda, cu o medie a valorilor diurne de 25...28 de grade. Regimul termic nocturn, in medie de 7...12 grade, va fi apropiat de cel normal la inceputul intervalului, apoi si temperaturile minime se vor situa in general peste cele medii multianuale. Pana in data de 16 septembrie vor fi posibile doar ploi slabe, izolate, apoi probabilitatea de a ploua temporar, in mare parte a regiunii, va fi in crestere.
 
Temperaturi ridicate in Maramures    
 
Vremea mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an va caracteriza prima saptamana a intervalului de referinta, cu temperaturi maxime in crestere de la o medie regionala de 24...25 de grade spre valori in jurul a 29 de grade, aceeasi tendita avand si regimul termic nocturn, cu minime de 10...12 grade la inceput spre 14...15 grade in weekend. In cea de-a doua saptamana de prognoza sunt estimate valori de temperatura in general peste mediile climatologice specifice perioadei din an, fiind posibile totusi variatii de la o zi la alta, intr-un ecart mediu de 25...28 de grade ziua si 12...16 grade noaptea. Intervalul 10-15 septembrie va fi lipsit de ploi, apoi probabilitatea de a ploua local si temporar va fi in crestere. Citeste continuarea aici.
Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate