Când vor putea elevii să se reîntoarcă în sălile de clasă. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Ludovic Orban a făcut un anunț foarte important despre întoarcerea elevilor la școală!

Distribuie pe:

Autor: Cristina Cruceru


In articol:

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații importante, luni, referitoare la data când se vor întoarce elevii la școală. Așadar, premierul României a precizat că elevii vor reveni în sălile de curs, doar după ce analizele epidemiologice vor arăta că există riscuri minime de creștere a numărului de infectări cu coronavirus.

Citeste si:Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre vaccinul anticoronavirus! "Nu putem obliga oamenii să se vaccineze..."

Citeste si:Medicul-erou de la Piatra Neamț ”se mutase” la spital! Luna trecută, el și-a petrecut aproape o săptămână în spital, de gardă! Dezvăluiri exclusive

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Ruxandra Garofeanu a murit. Este doliu în televiziunea din România - bzi.ro

Orban a explicat și faptul că sălile de clasă au fost pregătite pentru ca riscul de contaminare să fie minim, dar „toate activitățile legate de școală au generat riscuri suplimentare”.

Orice decizie legată de reluarea activității școlare în clase e o decizie care trebuie fundamentată pe argumente în primul rând de natură epidemiologică, adică apărarea sănătății copiilor, a părinților și bunicilor. Realitatea este că marea majoritate a tinerilor sunt asimptomatici.

Ei nu-și dau seama că sunt bolnavi și transmit către părinți, bunici, familie sau persoane care pot fi mult mai vulnerabile.

Sigur că noi am organizat școala în clase de asemenea natură încât riscul de infectare să fie mic, dar toate activitățile legate de școală au generat riscuri suplimentare de infectare. Sigur că ne dorim să deschidem școlile, dar acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic, astfel încât să existe riscuri minime de creștere a numărului de infectări”,a

declarat premierul Ludovic Orban, potrivit B1.ro.

Ludovic Orban
Ludovic Orban[Sursa foto: Facebook]

Elevii, la școală în semestrul doi, în cel mai fericit caz

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a vorbit despre întoarcerea elevilor în sălile de curs, spunând că s-ar putea întoarce în clase odată cu începutul semetrului doi. Totul se va întâmpla în funcție de evoluția epidemei de coronavirus. În cel mai fericit caz, copiii pot reveni la școală în februarie 2021, când începe semestrul doi al acestui an şcolar, iar în cel mai rău caz aceștia pot

continua cursurile online până la finalul acestui an școlar.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ludovic Orban, noi declarații despre desfășurarea orelor online! Când se vor deschide școlile? „Am fost criticați grav”

Vești triste pentru bucureșteni! Primarul Capitalei a făcut anunțul în urmă cu puțin timp: "O să avem o iarnă dificilă..."

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Oana Zăvoranu a umilit-o pe Oana Roman: „Vomită lumea, Sorbono”

Toată conducerea trebuie zburată URGENT! Clotilde Armand, reacție fără precedent: Este distrugere cu premeditare

Surpriză uriașă! Cine este fosta iubită celebră a lui Mircea Badea? Au fost împreună 7 ani, înainte de Carmen Brumă

Melania Trump a plecat în negru de la Casa Albă şi a ajuns în portocaliu în Florida

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies