mircea rusu incarcerat, mircea rusu cantaret, band, delapidare

Solistul, care a fost și primar a fost încarcerat, ca urmare a deciziei magistraților din Mureș.

Vedete

Cântărețul Mircea Rusu a ajuns în spatele gratiilor. Artistul a fost condamnat pentru delapidarea a peste 500.000 de lei

Solistul, care a fost și primar a fost încarcerat, ca urmare a deciziei magistraților din Mureș.

Mircea Rusu, așa cum era cunoscut publicului larg, este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”. Înainte de a se lansa în industria muzicală, acesta a făcut parte din politică.

În cadrul funcției pe care a avut-o, se pare că solistul a delapidat peste 500.000 de lei, motiv pentru care a fost condamnat la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare.

mircea rusu incarcerat, mircea rusu cantaret, band, delapidare

Solistul, care a fost și primar a fost încarcerat, ca urmare a deciziei magistraților din Mureș.

[Sursa foto: Facebook ]

Citește și: Cezar Dinescu, cel care canta "Omul bun si pomul copt", a murit intr-un groaznic accident

Magistrații nu l-au iertat pe Mircea Rusu. Cântărețul a fost încarcerat

Toată lumea îl cunoaște pe Mircea Rusu prin prisma carierei sale muzicale. Mai puțină lume știe însă că Mircea Rus, așa cum se numește în buletin, a fost primar al comunei Band cu ceva timp în urmă.

Din acea poziție, bărbatul, împreună cu unul dintre foștii casieri ai instituției, Gârbu Petru, au delapidat peste 500.000 de lei. Astfel, magistrații l-au condamnat pe solist la doi ani de închisoare, pentru complicitate la această infracțiune.

Ulterior, acesta a mai primit încă doi ani de închisoare pentru aceeași infracțiune, de această dată în cârdășie cu alt casier, Bodor Zoltan.

Nu este prima condamnare a cântărețului. Acesta a primit un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru acuzația de abuz în serviciu.

„(Magistrații) Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”, au

comunicat oficialii, notează comisarul.ro.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam seama că nu ne ajung banii de două banane, ci doar de una.”- kfetele.ro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: "E cumva o glumă?!" Cum a apărut Kate Middleton pe coperta unei prestigioase publicații din Anglia- radioimpuls.ro

Hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel Târgu Mureș a fost deja pusă în aplicare, iar solistul a ajuns în spatele gratiilor. Mai mult decât atât, fostul edil și cei doi casieri vinovați trebuie să restituie suma cu care au prejudiciat administrația locală.

„Obligă pe inculpatul Gârbu Petru să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.197 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpaţii Gârbu Petru şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 281.564

lei (câte 140.782 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă pe inculpatul Bodor Zoltan să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 53.400 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpaţii Bodor Zoltan şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.963 lei (câte 52.981,5 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală”, se arată în dispozitivul hotărârii Curţii de Apel Târgu Mureş.

mircea rusu incarcerat, mircea rusu cantaret, band, delapidare

Mircea Rusu

[Sursa foto: Facebook ]

Citește și: Gabriela Firea, mesaj tranșant după ce o femeie a fost omorâtă de o haită de câini în București: „De ce se întâmplă astfel de tragedii în anul 2023, într-o Capitală europeană?”