Cantaretul-primar Mircea Rusu, acuzat ca a platit doua milioane de lei pe o canalizare care nu exista! Autorul melodiei “Omul bun si pomul copt” a fost trimis in judecata de DNA. Toate acestea in timp ce fiul participa la "Vocea Romaniei"

Mircea Rusu a fost trimis in judectat pentru coruptie in calitate de primar al localitatii Band. Procurorii DNA sustin ca primarul ar fi platit peste 2 milioane de lei pentru lucrari de canalizare neexecutate si ar fi cerut finantare de la stat cu acte false.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriereReprezentantii unei societati comerciale din Iasi au fost, zilele trecute, trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este inculpat si Mircea Rusu, primarului localitatii Band, din Mures. Nicoleta Pascal si Valeriu Berezovschi, administrator, respectiv director general adjunct al SC Expert Instal SRL, sunt acuzati de fals in inscrisuri si complicitate la abuz in serviciu.

Potrivit DNA, în perioada 2009 – 2012, Mircea Rus, în calitate de primar al comunei Band, judetului Mures si ordonator principal de credite, a acceptat  documente neconforme cu realitatea (facturi fiscale, situatii si centralizatoare de lucrari, rapoarte), in baza carora a platit nejustificat constructorului SC Expert Instal suma totala de 2.252.868 lei (reprezentand un folos nejustificat pentru aceasta societate), pentru lucrari neexecutate ori bunuri nelivrate si nepuse in opera la o investitie de canalizare (statie de epurare ape uzate).

Autorul celebrei melodii “Omul bun si pomul copt”, Mircea Rusu este primar din 2004, iar in 2012 a fost retinut pentru alte 13 infractiuni de abuz in serviciu. Si in acel dosar a fost fost trimis in judecata.

In tot acest scandal, Mircea Rusu are si un motiv de bucurie: fiul sau, Florin Rusu a fost la “Vocea Romaniei”si a trecut in etapa urmatoare, in echipa lui Moga.fara descrierefara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate