Captura de aproape 100 de kilograme de heroina in Siberia

Aproape 100 de kilograme de heroină au fost confiscate în Siberia de Vest, una dintre cele mai importante capturi de droguri realizate în ultima perioadă în Rusia, unde consumul de stupefiante este în continuă creştere, a anunţat marţi Biroul rus pentru luptă antigdrog (FSKN).

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere"Aproape 100 de kilograme de heroină provenind din Afganistan au fost capturate în cursul unei operaţiuni care s-a încheiat ieri (luni) cu succes în regiunea Kemerovo", la aproximativ 3.500 de kilometri est de Moscova, a declarat directorul FSKN Viktor Ivanov, citat de agenţia RIA Novosti, fără alte precizări.

Moscova denunţă în mod frecvent creşterea traficului de droguri dinspre Afganistan şi reproşează forţelor occidentale staţionate în această ţară că nu luptă eficient împotriva acestui flagel.

Aproximativ cinci milioane de persoane consumă în mod regulat droguri în Rusia, o ţară cu aproximativ 143 de milioane de locuitori, potrivit FSKN. Consumul de stupefiante a înregistrat o creştere "explozivă" în Rusia, după prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice, în urmă cu aproximativ 20 de ani.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate