Carantina instituționalizată are loc în localitatea de origine a persoanei respective sau în localitatea în care ajunge la revenirea în țară? Vezi răspunsul autorităților

Poliția Română - ​Grupul de Comunicare Strategică a oferit publicului larg mai multe răspunsuri la întrebări cheie privind traversarea stării de urgență în condiții de legalitate.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Poliția Română - ​Grupul de Comunicare Strategică a oferit publicului larg mai multe răspunsuri la întrebări cheie privind traversarea stării de urgență în condiții de legalitate. Iată ce răspuns a oferit poliția română la o întrebare care privește revenirea în țară a unor cetățeni români. 

Întrebare: ”Pentru persoanele care revin în țară din zona galbenă, dar în ultimele 14 zile s-au aflat și pe teritoriul unei țări din zona roșie, se impune carantină sau izolare? Carantina instituționalizată are loc în localitatea de origine a persoanei respective sau în localitatea în care ajunge la revenirea în țară?”

Citeste si: Reguli noi pentru noaptea de Inviere! Anuntul ministrului de Interne Marcel Vela

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Cota alarmanta de imbolnaviri in Romania! Boala care se raspandeste rapid, pe langa coronavirus: 64 de persoane au decedat

Răspuns: ”Falsul în declarații constituie infracțiune, așa cum este prevăzut la art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare. Față de persoanele care intră pe teritoriul României, autoritățile vor lua decizia legală în funcție de cele declarate, urmând ca ulterior să verifice veridicitatea informațiilor furnizate.

Facem precizarea că din data de 24 martie 2020, pentru toate persoanele care intră în România, se instituie măsura izolării la domiciliu sau, după caz, carantinării, așa cum este prevăzut la art. 5 alin. (1) din Ordonanța Militară nr. 3.

Consultând site-ul Institutului Național de Sănătate Publică puteți verifica ce țări sunt incluse în ZONA ROŞIE - pentru care se impune măsura carantinării instituționalizate pentru 14 zile. Nu este relevant dacă persoană a petrecut o perioadă mai lungă în țara respectivă sau a fost doar în trecere. Referitor la locația la care se dispune efectuarea carantinei, aceasta este stabilită în spații speciale puse la dispoziție prin grija autorităților locale, de pe raza județului de domiciliu al persoanei care revine în țară”, se arată în răspunsul oferit de autorități. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Al treilea cadru medical răpus de coronavirus! O asistentă medicală din Tăndărei este decesul cu numărul 334

Alexandru Rafila, anunt despre pandemie in Romania: "14.000 de cazuri noi" - Cand se va incheia starea de urgenta

 Dr Vasile Astărăstoae dezleagă misterul cifrelor legate de pandemia de coronavirus

Marcel Ciolacu, atac la Guvern: "Sunteti criminali! Va bateti joc de romani"

Nicolae și-a ucis în bătaie iubita! Florentina s-a stins din viață, iar ucigașul a ajuns la un spital de psihiatrie

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies