Cardinalul George Pell a fost eliberat din închisoare, după ce fusese acuzat că a abuzat doi copii

Cardinalul George Pell, închis pentru abuz sexual asupra a doi minori, a fost eliberat după ce Curtea Supremă de Justiţie din Australia i-a anulat marţi condamnarea de şase ani, informează BBC.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Fost trezorier la Vatican şi fost consilier al Papei, George Pell, în vârstă de 78 de ani, a fost cea mai importantă figură din Biserica Catolică încarcerată pentru astfel de infracţiuni. 

În decembrie 2018, un juriu l-a găsit vinovat că a abuzat doi băieţi în Melbourne, în anii 1990, când era arhiepiscop, şi a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

Decizia curţii australiene are efect imediat. Toţi cei şapte judecători au hotărât unanim în favoarea cardinalului. Ei au spus că juriul nu a luat în considerare în mod corespunzător toate dovezile prezentate în proces. Acesta a fost ultimul pas legal făcut de cardinal, după ce o instanţă inferioară a susţinut condamnarea lui anul trecut.

Citeste si: Dani Prințul Banatului, petrecere cu poliția la ușă, de ziua soției sale! Au plecat noaptea să cumpere șampanie și au fost amendați

Citeste si: Ordonanțe, dar nu pentru toată lumea! ”Beleaua” Corduneanu, cu copiii în parc, fără măști, sub ochii poliției! ”Am ieșit la o alergare”

Citeste si: Criza COVID-19, coșmarul cel mai negru pentru Adriana Iliescu! Ce se întâmplă acum cu cea mai bătrână mamă și fiica ei? EXCLUSIV

fara descriere

Declarația cardinalului George Pell, după mai bine de un an în închisoare  

Biserica Catolică din Australia a susţinut că el este nevinovat încă de la început, când poliţia l-a acuzat în iunie 2017.

„Mi-am susţinut constant nevinovăţia în timp ce am fost victima unei nedreptăţi grave”, a spus Pell într-un comunicat după ce a fost dată decizia. El a executat peste 400 de zile din condamnare.

Citeste si: Nicoleta Guță e prima din tagma maneliștilor care a lansat un videoclip în plină pandemie de coronavirus: "Vă doresc din suflet multă sănătate” VIDEO

A fost eliberat din închisoarea Barwon din Victoria, marţi, la prânz, şi a fost dus la o mănăstire carmelitană din Melbourne, a scris presa locală.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate