Adrian Câciu a anunțat când intră banii pe cardurile sociale

Adrian Câciu a anunțat când intră banii pe cardurile sociale

Social

Carduri sociale 2023: În ce zi intră următoarea tranșă de bani pe cardurile de alimente

Cardurile de alimente urmează să fie încărcate din nou în octombrie 2023, așa că Adrian Câciu a făcut anunțul când va intra următoarea tranșă de bani.

Românii vor primi o nouă tranșă de bani pe cardurile sociale în octombrie 2023, iar Adrian Câciu a anunțat ziua când cetățenii vor primi acești bani.  

Când intră banii pe cardurile sociale de alimente? 

Adrian Câciu, ministrul MIPE, a anunțat că următoarea dată când vor fi încărcate cardurile de alimente este data de 15 octombrie.  

„Cardurile de alimente s-au dat în august, partea de august și septembrie, urmează tranșa din octombrie, octombrie-noiembrie, deci în 15 octombrie va fi încă o încărcare de carduri cu 250 de lei”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

 

Acesta a mai declarat că românii vulnerabili vor primi ajutor de la stat și în următorul an. 

Citește și: Pensiile vor fi majorate în 2024. Iată cât ar putea primi un pensionar

Adrian Câciu a anunțat când intră banii pe cardurile sociale

Adrian Câciu a anunțat când intră banii pe cardurile sociale

[Sursa foto: PixaBay]

Cine sunt persoanele care beneficiază de carduri sociale? 

Criteriile în urma cărora sunt alese persoanele cărora să li se ofere suma de 250 de lei au fost stabilite încă de anul trecut, astfel că lista de persoane eligibile pentru cardurile sociale este: 

  • Persoanele fără adăpost, 
  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul de a primi ajutor social, 
  • Familiile monoparentale cu venituri lunare mai mici sau egale cu 675 de lei  per membru de familie, 
  • Persoanele care sunt încadrate în grad de handicap mediu, accentuat sau grav, ale căror venituri lunare proprii realizate au o valoare mai mică sau egală cu 1.700 de lei, 
  • Familiile care au cel puțin doi copii în întreținere și ale căror venituri lunare realizate per membru sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, 
  • Pensionarii din sistemul public și cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 de lei. 

Citește și: Carduri de energie 2023 pentru anumite categorii de români. Află când intră cea de-a doua tranșă de 700 de lei

Adrian Câciu a anunțat când intră banii pe cardurile sociale

Adrian Câciu a anunțat când intră banii pe cardurile sociale

[Sursa foto: PixaBay]

Tranșa anterioară a fost virată în luna august 

Românii care se încadrează în lista de mai sus au primit tranșa anterioară în luna august.  

„Aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei până la data de 15 august, astfel încât beneficiarii acestora să poată folosi acest ajutor cât mai repede.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Programul «Sprijin pentru România» funcționează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflați în situații dificile au primit ajutor pentru a-și cumpăra alimente și mese calde”, a anunțat ministrul Adrian Câciu  pe 8 august. 

Ajutorul acordat românilor care se încadrează în lista de mai sus se acordă o dată la două luni, iar suma este de 250 de lei.  

Surse- realitatea.net, antena3.ro