Care erau pasiunile ascunse ale lui Nicolae Ceaușescu. Se lăuda că a împușcat un mistreț de 300 de kg

Printre alte secrete, șeful Republicii Socialiste România avea o mulțime de pasiuni. Amănuntele despre viața sa privată au ieșit la lumină datorită unor foști subalterni de-ai acestuia.

nicolae ceausescu
Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Cei din anturajul lui Nicolae Ceaușescu spun că acesta avea un program zilnic bine organizat, de care se ocupa Cabinetul Preşedintelui Republicii. La sfârșitul zilelor de lucru, Ceaușescu obișnuia să meargă la Club-bazin Floreasca, aflat la câțiva metri depărtare de vila din Primăverii.

Nu intra nimeni fără să fie anunţat în casă, au povestit apropiații familiei Ceaușescu. Aici se asculta muzică la un casetofon cu romanţe foarte frumoase cântate de Mia Braia, Ioana Radu, Maria Tănase, Gică Petrescu.

Vânătoarea a fost una dintre pasiunile ascunse ale lui Nicolae Ceaușescu

Marea pasiune a dictatorului a fost vânătoarea. Făcea adevărate masacre printre porcii mistreți, urșii și căpriorii aduși în bătaia puștii de gonaci sau ademeniți cu mâncare până sub balconul vilei din care Ceaușescu trăgea. După 1955, Ceaușescu s-a apucat şi de vânătoare și se lăuda că ar fi obținut 398 de medalii, precum și o captură impresionantă: un mistreț de peste 300 de kg. Ultima partidă de vânătoare a lui Ceaușescu a avut loc în 10 decembrie 1989, cu două săptămâni înainte ca el să fie retras de la putere.

Citeste si: FOTO! Vezi cum arata in interior vila lui Ceausescu de la Predeal, scoasa la vanzare pentru 300.000 de euro!

Citeste si: Ce se intampla daca iti dai cu bicarbonat de sodiu pe buze: trucul care te scapa de o problema ce apare foarte des- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

De fiecare dată când avea ocazia, fostul secretar general mergea la vânătoare, chiar dacă acest obicei nu era tocmai pe placul partenerei sale de viață, Elena Ceaușescu.

Și-a creat imaginea unui vânător iscusit, însă nu era altceva decât un colecționar insipid de trofee cu care se mândrea adesea în fața omologilor săi din întreaga lume.

Ce ale pasiuni a avut fostul președinte al României

La vârsta de 35 de ani, dictatorul descoperea cinematografia. Printre preferatele sale se numărau filmele polițiste americane. El s-a declarat fanul serialului de televiziune american ”Kojak”. Toate reședințele sale au fost dotate cu o sală specială de proiecție.

Șahul, biliardul, voleiul, schiatul şi chiar vizitele în străinătate se mai aflau printre plăcerile acestuia. Jocul lui preferat era șeptică și era în stare să învârtă cărțile cu orele, dar se băga și la șah și remi, au povestit foști parteneri ai acestuia.

Citeste si: Ce nebuni erau! Nicu Ceausescu, Jean Maurer si Serghei Mizil au speriat tot Bucurestiul! Si-au pus pene pe cap, s-au vopsit ca indienii si au plecat la plimbare! Intrebau peste tot unde e Ambasada Pieilor Rosii! Asta pana i-a incoltit Securitatea

În 1998, Nicolae Ceaușescu a făcut chiar și o declarație despre pasiunile sale. Acesta a precizat că hobby-ul său este construcţia socialismului în România.


Surse: click.ro, playtech.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Miturile Casei Poporului pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Ce este adevărat și ce nu

Se împlinesc 32 de ani de la moartea soților Ceaușescu. Care au fost ultimele imagini cu Elena și Nicolae Ceaușescu în viață

Doi copii suceveni au mers 15 km cu bicicleta să returneze un portofel pierdut. Nu le-a păsat de recompensă. Uluitor ce au cerut la schimb

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Sfârșitul lui Vladimir Putin! Este cutremur total la Moscova: SE PREGĂTESC

Vești bune pentru mulți români: din iunie se dau lunar tichete în valoare de 250 de lei. Cum se intră în posesia lor

Revoltă la Sankt Petersburg! Poporul rus a scandat: „La naiba cu războiul lui Putin!”. VIDEO-FOTO

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies