Care este cea mai mare amenințare în cazul COVID-19! Directorul OMS explică situația noului val de îmbolnăviri

Pe plan mondial, ultimele zile au marcat recorduri nedorite în ceea ce privește noile îmbolnăviri de COVID-19, iar România nu face, din păcate, expecție când vine vorba de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian


In articol:

Tedros Ghebreyesu, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a explicat, citat de Mediafax, motivele pentru care noul val de îmbolnăviri este atât de mare și face apel la solidaritate internațională în eforturile de combatere ale pandemiei.

Citeste si: Virgil Musta, medicul care a făcut minuni împotriva coronavirusului, sfaturi exclusive pentru WOWbiz.ro! Ce trebuie să facem ca să nu ne infectăm cu virusul din aer

Citeste si: Județele unde numărul de cazuri de Covid-19 depășește pragul de 1.000 de îmbolnăviri

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Raed Arafat, despre revenirea la starea de urgență: „Urmărim mai multe aspecte...”

”Cea mai mare amenințare cu care ne confruntăm acum nu este virusul propriu-zis, ci lipsa de leadership și de solidaritate. (...) Diviziunile dintre noi oferă un avantaj virusului, nu putem învinge virusul dacă suntem divizați”, a explicat Tedros Ghebreyesu, directorul OMS.

Mai mult, Tedros Ghebreyesu, directorul OMS, a anunțat că a înființat o nouă comisie pentru evaluarea modului în care a fost gestionată pandemia, comisie din care vor face parte fostul premier al Noii Zeelande, Helen Clark, și fostul președinte al Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, comisia având rolul de a ne pregăti și de a propune planuri de acțiune concertate împotriva pandemiei de coronavirus.

De altfel, până în prezent, pe plan mondial au fost raportate peste 12 milioane de îmbolnăviri și peste 550.000 de decese.

 

 

România, devastată de noul val de îmbolnăviri de coronavirus

În România au fost confirmate, până acum, 30.789 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.834 persoane infectate cu coronavirus. Ieri, pe 9 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr record de cazuri noi de Covid-19. Astfel, data de 9 iulie aduce un numpr uriaș, 614 cazuri, de îmbolnăviri cu COVID-19, motiv pentru care discutarea situație reinstituirii stării de urgență revinde din ce în ce mai des în spațiul public.

Galerie foto 
Citește și:

Hipertensiunea provoacă forme grave de COVID-19! Cadrele medicale trag un semnal de alarmă

Tânără, luată cu forța dintr-un mall din Arad. Fata a fost răpită de doi bărbați și o femeie

Un preot din Brașov s-a stins din viață din cauza coronavirusului La câteva zile, fiul și soția bărbatului au murit și ei

Ce afaceri are, de fapt, primarul care și-a umilit fiica. Profit de aproape 3 miliarde în 2019

O clipă de neatenție costă! Un șofer a rămas blocat cu duba într-un pasaj. Bărbatul a chemat polițiștii în ajutor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies