Care este, de fapt, legenda călcâiului lui Ahile

Ahile a fost unul dintre cel mai aprigi luptători din mitologia greacă.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Ahile a fost unul dintre cel mai aprigi luptători din mitologia greacă.

Eroul mitologic Ahile este descris de poetul grec Homer, în Iliada, ca un mare războinic, înzestrat cu curaj, putere, mândrie și onoare. El s-a făcut remarcat în războiul troian, care a durat zece ani.


In articol:

Ahile este cunoscut ca un erou cu puteri supranaturale din mitologia greacă, fiu al nemuritorului Peleu şi al zeiţei marine Thetis. Legenda spune că mama lui a vrut să-l facă nemuritor și l-a cufundat în apele Styx-ul, râu din Infern, a cărui apă te făcea invulnerabil. Pentru că apa din râu nu i-a atins călcâiul de care îl ținea zeiţa Thetis, de atunci, acest punct l-a făcut vulnerabil pe Ahile în fața morții.

Citeste si: Doliu în muzica românească. Silviu Huțanu a fost răpus de coronavirus, la 36 de ani. Artistul și-a dat ultima suflare în secția ATI a Spitalului de Neurochirurgie din Iași. „Prea mulți oameni nevinovați au murit”

Citeste si: Jandarmul din Sibiu, răpus de Covid, nu credea în existența bolii. Care a fost ultimul mesaj postat de militar: „N-am câștigat nimic în lupta cu boala!” FOTO

Citeste si: Ministrul Finanțelor le dă nopți albe tuturor bugetarilor! Ce îi așteaptă în 2021 - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Ahile a fost un mare războinic și a cucerit foarte multe oraşe din teritoriul Troian, aşa cum i se prezisese din copilărie. Hector, care-l ucisese pe cel mai bun prieten al lui Ahile, Patrocle, i-a prezis „nemuritorului", în timp ce-şi dădea duhul, că o să piară de mâna lui Paris.

În mitologie există o variantă care spune că zeul Apollo a îndreptat săgeata lui Paris către călcâiul lui Ahile, unicul său punct sensibil, în timp ce eroul se afla pe câmpul de luptă, lucru care i-a provocat moartea.

Ce înseamnă „călcâiul lui Ahile“

Ce înseamnă „călcâiul lui Ahile“
Ce înseamnă „călcâiul lui Ahile“

Expresia „călcâiul lui Ahile” este folosită pentru a indica punctul vulnerabil al unei persoane. Conform dicţionarului de expresii, această formulă „se poate utiliza şi în alte situaţii, de pildă atunci când se descoperă partea defectuoasă din argumentaţia cuiva, şi atunci se spune că i-ai găsit „călcâiul lui Ahile”.

În medicină există termenul de „tendonul lui Ahile", care este o parte a piciorului ce face legătura între călcâi şi muşchii gambei. Când mușchii gambei se flectează, tendonul lui Ahile apasă pe călcâi, mișcare ce permite unei persoane să calce pe vârfuri în timpul mersului, alergatului sau săriturilor. 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anca Serea așteaptă al șaptelea copil?

Carantină totală. S-a prelungit la miezul nopții. Restricții drastice pentru acești români

Trădare supermă în televiziune! O vedetă Antena1 a semnat cu o televiziune rivală. Va prezenta știrile

Horia Brenciu, adevărul despre declarațiile lui Dan Bittman! Ce a spus cântărețul despre colegul său de breaslă: "Știu multe lucruri..."

Cristian Daminuță, prima reacție după ce bunicul lui s-a stins din viață: ”M-ai părăsit și mi-ai rupt sufletul”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies