Care este diferența între o tabletă iPad din cea de-a 8-a generație și un iPad Air, ambele lansate anul acesta?

Deții o tabletă iPad 7 și vrei s-o schimbi cu un terminal mai bun, lansat anul acesta și nu știi ce să alegi dintre o tabletă iPad Air 2020 sau o tabletă iPad 8 2020?

Autor: Amalia Florea

In articol:

În acest material ți-am pregătit o comparație detaliată între cele mai bune tablete lansate de compania Apple anul acesta pentru ca la finalul lecturii să fii capabil de a lua o decizie în cunoștință de cauză.

De asemenea, odată ce te hotărăști, nu uita să comanzi de la  Itelmobile, magazinul online de unde foarte probabil ți-ai achiziționat și un set de huse tabletă iPad, un set de huse tabletă iPad Air 2020 sau huse tabletă iPad 8 2020, în funcție de dispozitivul la care te-ai oprit.

Toate diferențele notabile dintre o tabletă iPad 8 2020 și o tabletă iPad Air 2020

Lăsând la o parte alte diferențe mai puțin sesizabile, tabela iPad 8 2020 și tableta iPad Air 2020 se disting între ele în primul rând prin dimensiuni. iPad 8 2020 are o diagonală de 10.2 inch în timp ce iPad Air 2020 o diagonală de 10.9 inch. Astfel, și dacă nu mai iei în calcul alte diferențe, este ușor să-ți dai seama de la prima vedere care este una și care este cealaltă.

Apoi, tot legat de design, dar și de dotări, un alt aspect prin care se diferențiază cele două terminale este ecranul. În timp ce iPad 8 2020 dispune de un retina display, iPad Air are un liquid retina display true tone.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

În ceea ce privește performanțele, tableta iPad Air 2020 de se remarcă printr-un procesor semnificativ mai puternic și anume un chip A14 bionic, spre diferență de iPad 8 2020 care are unul realizat pentru dispozitivele lansate cu două generații în urmă.

Mai mult, memoria internă a unei tablete iPad Air 2020 este 64 GB sau 256 GB, dublă decât cea a unei tablete iPad 8 2020 care are doar 32 GB sau 128 GB.

Legat de compatibilități, merită să pomenim faptul că iPad Air 2020 este compatibilă cu tastatura Magic Keyboard și cea Smart Keyboard Folio, dar și cu creionul App

le Pencil din cea de-a doua generație.

Pe de altă parte, iPad 8 2020 se poate conecta la un Smart Keyboard sau la un Apple Pencil din prima generație.

Puțini sunt utilizatorii Apple care investesc într-o tabletă strict cu scopul de a face fotografii, dar dacă tot cumperi un astfel de terminal, destul de piperat la cost de altfel, este bine să știi că poți imortaliza cu el și niște cadre decente, dacă nu ai alt dispozitiv la îndemână.

De aceea, producătorii nu au uitat de necesitatea camerelor și au dotat tableta iPad Air 2020 cu o lentilă wide de 12 MP și tableta iPad 8 2020 cu o lentilă tot wide, dar de 8 MP.

Prin ce diferă tableta iPad Air 2020 de tableta iPad 8 2020 la aptitudini?

Din lucrurile pe care le-am enumerat mai sus,te-ai putea aștepta la o diferență de performanțe ca de la cer la pământ între cele două dispozitive care fac subiectul acestui articol. Dar în realitate atât tableta iPad Air 2020, cât și tableta iPad 8 2020 rezistă pentru o durată de aproximativ 10 ore de surfing pe internet sau redare de videoclipuri și 9 ore folosind rețeaua celulară.

De asemenea, nici în legătură cu stilourile Apple Pencil putem spune că nu există mari diferențe, chiar dacă este vorba de două dispozitive lansate în “epoci” diferite. Până în prezent, Apple Pencil a devenit un standard pentru ilustratorii profesioniști, dar și pentru cei care investesc într-o tabletă performantă ca să aibă mereu la îndemână un dispozitiv practic de luat notițe cu o precizie perfectă, dar nu a evoluat atât de mult de la o generație la alta. Ambele stilouri lansate până acum, și cel nou, dar și cel mai vechi, sunt incredibil de ușor de folosit și reprezintă o unealtă utilă atunci când creativitatea și inspirația te iau prin surprindere.

Astfel, alegerea unei tablete potrivite rămâne în final o problemă de buget, aspect și tastatură și nu strict de performanțe.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul zilei, 21 septembrie 2021. Un nativ întâlnește dragostea adevărată

Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Soțul Simonei Halep a mai fost căsătorit

Horoscop Chinezesc 21 septembrie 2021. Previziuni astrale pentru toate cele 12 zodii

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

BANCNOTA care ar putea fi INTERZISĂ! Scapă urgent de ea dacă o ai. Ar putea să dispară în curând

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

SE LĂFĂIE ÎN LUX. Imagini din avionul cu care Klaus și Carmen Iohannis au zburat la New York

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies