Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care le poți vizita în 2021

Dacă în 2020 pandemia ne-a furat bucuria de a participa la târgurile de Crăciun, anul acesta, marile orașe ale României au promis unele dintre cele mai spectaculoase târguri.

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Am intrat în magia Crăciunului, iar târgurile organizate cu această ocazie sunt o modalitate perfectă pentru a ne bucura, alături de persoanele dragi, de momentele pline de magie oferite de sărbătorile de iarnă. Majoritatea târgurilor de Crăciun din România și-au deschis deja porțile către un tărâm plin de magie, însă cu anumite restricții impuse de autorități.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun

Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun  de la Sibiu este unul dintre cele mai cunoscute târguri de Crăciun din România, iar anul acesta a ajuns la cea de-a 14-a ediție. În 2021, evenimentul se suține în perioada 26 noiembrie-2 ianuarie, însă cu câteva restricții impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

Citeste si: Târgul de Crăciun de la Brașov în 2021 s-a deschis pe 29 noiembrie. Ce restricții impun organizatorii

Prima ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu a avut loc în anul 2007, atunci când orașul a fost numit Capitala Culturală Europeană, iar principalele atracții ale evenimentului sunt roata panoramică, din care vizitatorii pot admira târgul de la înălțime, Patinajul din Piața Mare, trenulețul lui Moș Crăciun și atelierul lui Moș Crăciun, unde copii au oportunitatea de a participa la activitățile de pictat turtă dulce, de copt biscuiți sau realizat lumânări colorate, toate fiind coordonate de spiridușii harnici ai moșului. 

Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care le poți vizita în 2021

Târgul de Crăciun Sibiu

[Sursa foto: Instagram]
 

Participarea la Târgul de Crăciun din Sibiu din acest an se face doar cu prezentarea la intrare a unui certificat verde, rezultat în urma vaccinării sau a trecerii prin boală.

Târgul de Crăciun din București

În fiecare an,  Piața Constituției  este învăluită în magia Crăciunului, iar participanții se bucură de un cadru autentic de iarnă cu sute de luminițe și cu brad imens frumos decorat.

Totodată, aceștia se pot bucura de cozonaci, preparate tradiționale sau de vinul fiert cu scorțișoară, pregătite cu grijă de comercianți sosiți din toată țara, iar copiii au oportunitatea de a vizita Casă magică a lui Moș Crăciun, unde Moșul și elfii săi îi așteaptă pentru a le afla cele mai mari dorințele.

Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care le poți vizita în 2021

Târgul de Crăciun București

[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului- bzi.ro

Târgul de Crăciun din Capitală se va desfăsura în perioada 26 noiembrie- 26 decembrie, iar în acest an participanți vor plăti un bilet de intrare care costă cinci lei, dacă este achiziționat online, și șapte lei, dacă este luat direct din Piața Universității.

Totodată, participanții vor prezenta la intrare certificatul digital, obținut în urma vaccinării cu schema completă sau a trecerii prin boală.

Târgul de Crăciun din Cluj Napoca

Unul dintre cele mai cunoscute târguri de Crăciun din România este cel de la Cluj Napoca. În anul 2021, evenimentul se desfăsoara în perioada 26 noiembrie-31 decembrie, în Piața Unirii, iar accesul se va face doar pe baza certificatului verde, rezultat în urma vaccinării cu schema completă sau a trecerii prin boală. 

Pentru Târgul de Crăciun de la Cluj Napoca s-au amenajat patru căi de acces, iar principalele atracții ale evenimentului vor fi cele 46 de căsuțe cu produse tradiționale, obiecte artizanale realizate de meșteri populari locali, ornamente și decorațiuni de Crăciun, accesorii și bijuterii, precum și obiecte vestimentare, căsuța lui Moș Crăciun, caruselul, cupola cu lumini și bradul înalt de 12 m, la baza căruia se vor organiza, de vineri până duminică, teatru de păpuși, dar și programe muzicale cu grupuri de colindători.  

Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care le poți vizita în 2021

Târgul de Crăciun Cluj Napoca

[Sursa foto: Instagram]

Prima ediție a Târgului de Crăciun de la Cluj Napoca a avut loc în 2009, iar în ultimii ani a fost recunoscut ca unul dintre cele mai frumoase târguri, în cadrul concursului „European Best Christmas Market” organizat de European Best Destinations.

Târgul de Crăciun din Brașov

Târgul de Crăciun de la Brașov este unul dintre cele așteptate târguri din România. Este amplasat în centrul orașului, mai exact în Piața Sfatului, iar în perioada 29 noiembrie 2021- 9 ianuarie 2022 participanții se pot bucura de o imagine desprinsă dintr-o poveste. 

Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care le poți vizita în 2021

Târgul de Crăciun Brașov

[Sursa foto: Instagram]

Târgul de Crăciun din Brașov din 2021 debutează prin aprinderea instalaţiei din bradul înalt de 26 de metri, în vârsta de 53 de ani, iar intrarea se face fără certificatul digital, însă se va respecta purtarea măștii şi păstrarea distanţei fizice dintre persoane.

Târgul de Crăciun din Timișoara

În 2021, Târgul de Crăciun de la Timișoara ajunge la cea de-a XIV-a editie. Evenimentul va fi deschis în perioada 1 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, în Piața Victoriei, Piața Libertății, pe străzile Mărășești și Victor Vlad Delamarina, dar și în parcarea Modex.

Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care le poți vizita în 2021

Târgul de Crăciun Timișoara

[Sursa foto: Instagram]

Accesul la Târgul de Crăciun va fi gratis, cu respectarea normelor de prevenire a raspandirii cornavirusului, iar participanții se vor putea bucura de produse de tip fast-food, food-truck-uri, dulciuri, produse alimentare ambalate, băuturi calde cum ar fi vin fiert, ciocolată caldă, cafea, ceai, produse realizate de meșteri populari, produse realizate de artiști plastici, produse handmade, produse naturiste de îngrijire personală și altele cu specific de Crăciun. 

Târgul de Crăciun din Oradea

Unul din cele mai frumoase târguri de Crăciun din România este Târgul de Crăciun organizat la Oradea. Evenimentul va fi deschis pentru participanți între 3 decembrie – 2 ianuarie 2022, în Piața Unirii, înconjurat de clădiri cu o arhitectură deosebită.

Citeste si: S-a deschis Târgul de Crăciun din Sibiu în 2021. Accesul este condiționat de certificatul verde

Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care le poți vizita în 2021

Târgul de Crăciun Oradea

[Sursa foto: Instagram]

Așadar, Piața Unirii va găzdui, în această perioadă, căsuțe cu bunătăți, dulciuri ca-n copilărie, decorațiuni și cele mai frumoase cadouri de Crăciun, în luminile feerice de sărbători, iar cei care vor dori să participe vor beneficia de intrare liberă, dar cu condiția de a prezenta  certificatul verde, rezultat în urma vaccinării cu schema completă sau a trecerii prin boală.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies