Care Sunt Cele Mai Importante Vitamine și Minerale Pentru Organismul Tău

Autor: Amalia Florea

Vitaminele și mineralele sunt elemente de bază pentru buna funcţionare a sistemului imunitar care poate fi afectat de stres, alimentație nesănătoasă, somn insuficient, sedentarism sau boli. Există multe beneficii pe care le obţii adăugând în alimentaţie vitamine și minerale. Acestea te pot ajuta să-ţi menţii corpul sănătos, să ai mai multă energie energie şi să-ţi menţii sănătatea părului, a pielii și a dinților. Suplimentele de vitamine şi de minerale sunt esențiale pentru sănătatea organismului tău.

De asemenea, o dietă sănătoasă și echilibrată îţi sporeşte șansele de a trăi o viață lungă, departe de boli.

 

Ce sunt vitaminele și mineralele?

Vitaminele și mineralele sunt componente ale alimentelor şi elemente esențiale pentru buna funcționare a organismului uman. Ele nu pot fi produse de organism, așa că este important ca oamenii să le consume prin alimentație. Vitaminele ș i mineralele pot fi găsite în fructe, legume, produse lactate, nuci, semințe și multe altele.

Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru menținerea funcțiilor normale ale corpului. Vitaminele sunt substanţe organice şi sunt 13 la număr, inclusiv vitaminele A, C, D, E și K. Mineralele sunt substanțe anorganice care se găsesc în alimente sau apă. Există 20 de minerale dietetice, inclusiv calciu, magneziu sau fier.

Care sunt beneficiile vitaminelor și mineralelor

Beneficiile vitaminelor și mineralelor sunt numeroase.

Acestea ajută la întărirea sistemului imunitar, la promovarea sănătății oaselor şi la menținerea greutatii. Sunt amplificatori naturali de energie, se absorb ușor și pot îmbunătăți starea de spirit. Pentru că este dificil ca din alimentaţie să îţi asiguri tot aportul necesar, poţi să consumi vitamine şi minerale sub diverse forme: vitamine lichide, minerale lichide, vitamine pentru imunitate, vitamine fiole, suplimente minerale naturale etc.

Care e diferența dintre vitamine și minerale

Citeste si: Vila în care VIP-urile petreceau cu escorte de lux a fost închisă de mascați. Afacerea „Mon Amour” era condusă de părinții unui polițist dat afară din sistem...- bzi.ro

Vitaminele sunt compuși organici care sunt prezenţi în cantități mici în alimentaţie. Mineralele sunt substanțe anorganice naturale, esențiale pentru viață. Vitaminele ajută adesea la reglarea sistemelor enzimatice și la metabolizarea nutrienților, în timp ce mineralele ajută la construirea și menținerea structurii osoase și la producerea globulelor roșii.

Pentru a fi sigur că îţi asiguri doza zilnică recomandată, poţi alege să îţi îmbogățești alimentaţia cu un complex de vitamine şi minerale pentru oase, vitamine pentru energie şi concentrare sau diverse alte suplimente de vitamine şi minerale.

Vitamine și minerale importante pentru sănătate

Vitamina A- Vitamina A este un nutrient esențial pentru sănătatea vederii. De asemenea, este importantă pentru sistemul imunitar și pentru menținerea pielii sănătoase. Prin urmare, dacă vrei să îţi ajuţi ochii şi să ai mereu pielea tânără şi frumoasă, consumă suplimente cu vitamina A.

Vitamina D3- Vitamina D3 este o vitamină solubilă în grăsimi care ajută la absorbția calciului din intestin și la formarea oaselor. De asemenea, contribuie la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la sănătatea inimii. Deficiența de vitamina D3 este întâlnită la persoanele cu expunere limitată la soare care nu pot produce vitamina D în mod natural. Acestea ar trebui să apeleze la suplimente de vitamine care conţin şi D3.

Vitamina K2- Vitamina K2 este un nutrient esențial cu rol cheie în sinteza proteinelor utilizate în coagularea sângelui și care ajută la menținerea oaselor puternice. Fără suficientă vitamina K2, organismul nu poate procesa eficient calciul. Acest lucru poate duce la osteoporoză, dureri osoase sau fracturi. Din fericire, aceste probleme grave poţi fi ameliorate simţitor consumând vitamine pentru oase sau minerale pentru oase.

Omega 3- Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru organism. Sunt folosiţi în membranele celulare, ajută la ameliorarea inflamațiilor și la funcționarea creierului. Omega-3 s-a dovedit a fi mai eficient decât placebo în reducerea durerii și sensibilității la persoanele cu poliartrită reumatoidă.

Lecitina din soia- Poate fi extrasă din boabe de soia și procesată într-o pulbere care se poate folosi ca ingredient în diverse alimente și băuturi. Lecitina de soia constă în aproximativ 50% fosfatidilcolină despre care se știe că este un tip de acid gras care ajută la repararea membranelor celulare și la menținerea funcției sănătoase şi care întărește sistemul imunitar.

Calciul- Calciul este un alt nutrient esențial pentru organismul uman. Ajută la construirea oaselor și a dinților puternici, la reglarea bătăilor inimii și la menținerea funcției nervoase. De asemenea, este necesar pentru coagularea sângelui și pentru producerea de hormoni. Fără el, aceste funcții ar fi grav afectate.

Fierul- Fierul este un mineral vital pentru buna funcționare a corpului uman. Componentă importantă a globulelor roșii din sânge, ajută la transportul oxigenului în corp.

Zincul- Zincul este un mineral care ajută la susținerea sistemului imunitar, la menținerea sănătății pielii, a unghiilor și a părului și promovează creșterea celulelor.

Concluzie

Complexele de vitamine premium vin în completarea unei diete sănătoase şi te ajută să îţi întăreşti sistemul imunitar. Adoptă o alimentaţie care să includă cât mai multe legume şi fructe proaspete, acestea fiind sursele naturale de vitaminele și mineralele de care ai nevoie şi apelează la suplimente de minerale şi vitamine doar pentru completare!

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies