Care sunt cele mai rezistente plante la secetă

Iată care sunt cele mai rezistente plante la secetă! Rezistă la temperaturile extreme ale verii și la lipsa ploilor pe o perioadă lungă.

Autor: Ioana Enache

In articol:

Acestea sunt cele mai rezistente plante la secetă, care nu sunt afectate de temperaturile extreme ale verii și de lipsa precipitațiilor.

Dacă îți dorești o grădină bogata în plante chiar și pe perioada secetei, iată care sunt cele mai rezistente plante la secetă!

Cele mai rezistente plante la secetă

Iată care sunt cele mai rezistente plante la secetă, ce își păstrează vitalitatea și frumusețea chiar și în cele mai aride perioade!

Care sunt cele mai rezistente plante la secetă

Care sunt cele mai rezistente plante la secetă

[Sursa foto: Pexels]

Lavanda

Lavanda este una dintre cele mai rezistente plante la secetă, fiind originară din zona mediteraneană și din Orientul Mijlociu, cunoscut pentru ariditate. Dacă vrei o grădină bogată în plante chiar și pet imp de secetă, lavanda este o alegere bună.

Citeste si: Cum să-ți îngrijești florile primăvara. Iată 6 sfaturi pentru o grădină perfectă

Citeste si: Probleme mari pentru Andreea Mantea: "Ma ustura pielea de mor! Nu va arat mai mult, caci va speriati!" Ce a patit prezentatoarea de la "Casa iubirii"- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Salvie rusească

Salvia rusească se numără printre plantele cu cele mai puține pretenții: tolerează temperaturile scăzute, seceta și solul sărac. Singura cerință a salviei este să fie cultivate într-un loc însorit, cu lumină din plin. Salvia rusească are tulpini de până la 1,5 metri, cu nuanțe de albastru purpuriu.

Mac californian

Dacă ai o grădină cu un sol sărac, într-o zonă cu ariditate mare și totodată îți dorești o pată de culoare printre restul plantelor, macul californian este o alegere perfectă.

Nepeta

Nepeta este o plantă cu flori cu miros plăcut, ce înflorește încă de la începutul verii până la începutul toamnei. Nepeta are flori cu înalțimea și lățimea cuprinse între 30 și 90 cm, ce atrag albinele și fluturii.

Agastache

Rezistentă la seceta și lipsa luminii, agastache este o alegere bună pentru grădină. Agastache crește până la 1,5 metri înălțime și are flori aromate, mov au albe.

Citeste si: Florile care înfloresc pe tot parcursul anului. Cum să ai cea mai frumoasă grădină

Portulaca

Portulaca este o alegere inspirată pentru orice tip de grădină. Este o plantă anuală, ușor de îngrijit, rezistentă la secetă. Portulaca crește în ciorchini de înălțime mică, cu flori în diferite culori și se dezvoltă bine în locurile însorite.

Gaillardia

Gaillardia este o plantă rezistentă la perioadele secetoase, ce înflorește în nuanțe de rosu și galben. Gaillardia înflorește de la începutul verii până toamna, iar florile sale atrag polenizatorii.

Sedum

Se numără printre cele mai rezistente plante cu flori   în diferite culori. Cele mai multe soiuri sunt cultivate pentru flori, deși poți găsi unele care au un frunziș bogat, cu un aspect plăcut. Indiferent de soi, frunzele cărnoase și suculente vor ajuta sedumul să rețină apa în orice perioadă de secetă.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Culturile de căpșuni – cât sunt de avantajoase din punct de vedere financiar

Cum să-ți îngrijești florile primăvara. Iată 6 sfaturi pentru o grădină perfectă

 Care sunt cele mai otrăvitoare plante din România

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Șoc total pentru Vladimir Putin! La asta nici măcar el nu se aștepta. E TERMINAT

Nimeni nu se astepta: o mare vedeta din Romania s-a recasatorit pe ascuns! Este la a 4-a casnicie

Locuințele noi se scumpesc. Un plan al Comisiei Europene aruncă în aer piața construcțiilor

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies