Care sunt diferențele între apartamentele decomandate, semidecomandate, nedecomandate sau open space

Cu siguranță vi s-a întâmplat ca atunci când vă uitați pe anunțurile imobiliare, să întâlniți sintagme precum: ”apartament decomandat”, ”nedecomandat”, ”semidecomandat” sau ”open-space”.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

apartament
Apartament de vanzare - foto generica


In articol:

Chiar și cei care cunosc relativ bine limbajul ”de specialitate” al agenților imobiliar fac, de multe ori, confuzii între tipul de apartamente. Ce este un apartament decoamandat și care este diferența față de unul semidemandat? Și de ce apartamentul nedecoamndat nu poate fi open space? Aflați răspunsurile în materialul de mai jos.

Ce înseamnă apartament decomandat?

Apartamentul decomandat este acel imobil unde fiecare cameră, indiferent de numărul acestora, are cel puțin o ușă către un hol comun. Practic, fiecare încăpere este separată iar holul este locul de întâlnire pentru membrii familiei sau pentru vecinii de apartament. Apartamentul decomandat are avantajul de a oferi mai multă intimitate celor care locuiesc aici, de exemplu copiii pot avea o cameră a lor fără a fi deranjați de adulți. Specialiștii spun că în cazul apartamentelor decomandate, avantajul ar fi și unul legat de confortul termic: fiecare ocupant al unei anumite camere își poate regla temperatura fără a depinde de ceilalți membri ai familiei.

Citeste si: Incredibila declarație de avere a lui Dorinel Munteanu! A trăit un an fără nici un leu! Fostul antrenor, ruinat după divorțul de fosta soție

Citeste si: Cea mai mare rușine pentru Alex Bodi. A recunoscut că se îmbracă de la prieteni - evz.ro

Citeste si: Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. “Oamenii ar trebui să înțeleagă…” - bzi.ro

Cum arată un apartament semidecomandat?

Apartamentul semidecomandat este acel tip de imobil care este structurat în așa fel încât pentru a ajunge în ultima cameră trebuie să treci prin living. Această arhitectură a fost una preferată pentru construcția blocurilor în perioada comunistă și se bazează pe ideea că sufrageria sau camera de zi trebuie să fie un fel de ”inimă” a casei, locul unde se întâlnesc membrii familiei iar dormitoarele sunt pentru odihnă și studiu. În general, prețul unui apartament semidecoamnat este mai mic decât al unuia decomandat, explicația fiind că nu oferă la fel de multă intimitate precum acesta.

Citeste si: Mihai Trăistariu a făcut ultimele dezvăluiri! Câți bani face artistul după ce a investit în afaceri imobiliare!

Apartamentul nedecomandat și cel circular

Apartamentele de tip nedecoamndat sunt acele imobile care au camerele dispuse în jurul livingului. Ușa de la intrare dă într-un hol, după care se face accesul în camera de zi, din care ”pleacă” dormitoarele. Apartamentele nedecomandate sunt ideale pentru familii, pentru că au un spațiu comun generos, care este livingul, iar acesta poate fi folosit și ca ”teren de joacă” pentru copii. Prețul pentru acest tip de apartament este mai mic decât cel semidecoamndat.

Un alt tip de apartament ”înrudit” cu cel nedecomandat este cel ”circular”. Aici, dispunerea camerelor este extrem de interesantă: livingul, holul și unul dintre dormitoare comunică între ele formând un fel de cerc. Apartamentele circulare pot fi întâlnite în blocurile mai vechi.

Citeste si: Cine este omul de afaceri Mihai Bizu, reținut pentru că a încercat să-şi omoare soţia

Apartamentul de tip open-space

Apartamentele de tip ”open space” aparțin mai degrabă unui model vestic de arhitectură, în care livingul și sufrageria fie formează o singură încăpere, fie sunt despărțite de un fel de ”bar”, astfel încât spațiul devine unul foarte generos. Apartamentele open-space au apărut în construcțiile din ultimii 15-20 de ani și sunt la mare modă. Pentru imobilele mai vechi, unii proprietari au renovat și au demolat peretele despărțitor dintre bucătărie și living. Acest design este foarte întâlnit în cazul apartamentelor cu o bucătărie mică sau în cel cu o singură cameră, dând astfel senzația că locuința este mai mare. Marele deavantaj este că mirosul de mâncare gătită se va împrăștia în toată casa.

 

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Zăvoranu o aseamănă pe Anda Adam cu Nicolae Guță

Toată România trebuie să știe! Ludovic Orban a făcut marele anunț! Surpriza momentului pentru milioane de români

FOTO/ De nerecunoscut! Cum arăta Andreea Esca în anul 1995, când a debutat la Pro Tv. Și Florin Călinescu s-a schimbat mult. Imagini de colecție

Ce mașini deține Nicolae Guță și câți bani a plătit pentru fiecare din ele

Alexandru Arșinel și-a trecut salariul la secret! Vezi ce pensie uriașă încasează actorul și câți bani are în conturi!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies