Care vor fi cele mai căutate profesii în anii care urmează?

Dacă ești în etapa în care simți că ai nevoie de o schimbare profesională și nu știi cu exactitate ce direcție să alegi, un început bun ar fi să iei în considerare viitorul jobului ales.

Care vor fi cele mai căutate profesii în anii care urmează?
Autor: Ana Maria

Cu alte cuvinte, poate că nu ar fi rău să faci un exercițiu de imaginație și să încerci să îți dai seama dacă profesia aleasă va mai fi sau nu la căutare în anii care urmează. În fond, trăim într-o lume care se schimbă foarte rapid, așa că este foarte posibil ca o parte dintre meseriile care sunt populare în anul 2020 să nu mai aibă parte de aceeași popularitate peste 5 sau 10 ani.

Tocmai de aceea, în cele ce urmează îți prezentăm câteva profesii care, potrivit experților internaționali în resurse umane, vor fi la mare căutare în anii care urmează.

Expert în securitate cibernetică

Într-o lume în care aproape totul s-a mutat în online și va continua să rămână în online, securitatea cibernetică a devenit mai importantă ca niciodată. Tocmai de aceea guvernele și structurile de stat din întreaga lume au creat tot felul de programe și stimulente financiare menite să îi convingă pe cei care au nevoie de o nouă direcție să se îndrepte către zona de cyber-security. Așadar, dacă lucrezi în IT, securitatea cibernetică este una dintre nișele care vor fi la mare căutare în următorii ani.

Asistent medical

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

În ciuda anunțului că mai multe companii internaționale vor scoate pe piață vaccinuri anti-COVID-19 anul viitor, adevărul este, însă, că acest virus a dovedit deja că se poate adapta rapid și că poate suferi mutații, așa că experții în epidemiologie nu exclud ideea că s-ar putea să fim nevoiți să mai

trăim cel puțin câțiva ani cu noi forme ale acestui virus în peisaj. În acest context, tot experții în epidemiologie spun că va fi nevoie din ce în ce mai mult nu numai de medici, ci și de asistente medicale, mai ales pe fondul demisiilor tot mai frecvente, cauzate în principal de nivelul mare de stres.

UX designer

Zona de UX (user experience) este deja la mare căutare și va continua să rămână așa și în anii care urmează.

Într-o lume în care retail-ul, educația, banking-ul, finanțele și multe alte domenii au devenit deja servicii digitale, este foarte important ca aplicațiile și platformele să le ofere utilizatorilor o experiență cât mai plăcută și deloc complicată. Aici intervin UX designerii, a căror muncă presupune cunoștințe de branding, design, precum și o serie de abilități tehnice care garantează obținerea rezultatului scontat.

Îngrijitor personal

Până în anul 2039, numărul persoanelor cu vârste de peste 75 de ani se va fi dublat, așa că va crește, cu siguranță, și cererea de personal specializat care să aibă grijă de aceștia.

La fel ca în cazul asistentelor medicale, pentru a putea îngriji la domiciliu o persoană în vârstă vei avea nevoie de studii care să îți permită să administrezi medicamente, perfuzii și să poți oferi primul ajutor, în caz de urgență majoră. Diferența este că tot mai mulți oameni vor alege să îi îngrijească pe cei dragi acasă, așa că va trebui să încerci să îți dezvolți încă de pe acum acele abilități care îți permit să lucrezi independent.

Model de videochat

Pe fondul pandemiei de coronavirus oamenii au devenit din ce în ce mai singuri, iar acest lucru s-a văzut și în încasările agențiilor de videochat. Pentru a deveni model de videochat ai nevoie de o fire cât mai sociabilă, de cunoștințe de psihologie și de o cultură generală cât mai vastă, care să îți permită să porți o conversație despre aproape orice cu aproape oricine. Câștigurile sunt, însă, pe măsura exigențelor: în acest moment, de exemplu, un model de videochat câștigă mai mult decât un medic primar sau un profesor universitar cu peste 25 de ani de experiență.

Așadar, acestea sunt câteva dintre meseriile care  vor fi din ce în ce mai căutate în anii care urmează, potrivit experților internaționali în resurse umane. Analizează bine părțile bune și părțile mai puțin bune ale fiecăreia dintre aceste profesii și alege ceea ce crezi că ți se potrivește cel mai bine!

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul saptămânal 17-23 mai 2021. Nativii din zodia Pești vor fi dezamăgiți în dragoste

Calendarul ortodox duminică, 16 mai 2021. Sfinții sărbătoriți de creștini

Horoscop Chinezesc 17 Mai 2021. Previziuni astrale pentru cele 12 zodii

Horoscop Zilnic Duminică 16 Mai 2021: Astăzi puteți simți o dorință puternică de a începe un nou proiect sau o nouă colaborare

Anunț pentru toți cei care s-au vaccinat cu Pfizer! Abia acum s-a aflat adevărul despre vaccin

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

S-a aflat! Cum a pornit pandemia. Momentul zero de la Wuhan

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies