Carmen Dan îl atacă pe Iohannis pentru că nu l-a avansat în grad pe colonelul Paraschiv!

Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a criticat pe preşedintele României, Klaus Iohannis, fiindcă acesta nu a avizat propunerea de avansare în grad a colonelului Paraschiv, cel care a devenit cunoscut drept "dirijorul în alb" după intervenţia Jandarmeriei de la protestul din 10 august.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

"Propunerea de avansare în grad a colonelului Paraschiv a urmat toţi paşii de legalitate şi cred că am precizat că în mai în CSAT s-a aprobat participarea la concurs a colonelului Paraschiv. (...) Decizia de avansare în grad aparţine preşedintelui, dar pot să vă asigur în egală măsură, ministerul Afacerilor Interne, respectiv ministrul care a făcut această propunere ştie, cunoaşte şi respectă prezumţia de nevinovăţie. Dacă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o folosim doar când ne convine sau ne referim la ea doar când ne este profitabil este altceva", a declarat ministrul de Interne Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a transmis pe 15 octombrie preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de acordare a gradului de general de brigadă cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan. Ministrul de Interne şi-a motivat propunerea prin faptul că ofiţerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne luarea unei decizii cu privire la înaintarea în grad a cololonelui Cătălin Paraschiv până după ce organele judiciare vor emite un punct de vedere cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei la protestul din 10 august.

Cătălin Paraschiv este şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române. Acesta a fost audiat de două ori la Parchetul General în dosarul privind violenţele din 10 august. La cea de a doua audiere a sa, de pe 13 septembrie, Cătălin Paraschiv a declarat că nu a fost pus sub acuzare şi că are calitatea de martor în dosarul deschis de procurori.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Zilnic Marți 24 Noiembrie 2020: Taurii intră în posesia unui secret, Leii sunt trădați

DEJA Se ridică restricțiile! BUCURIE imensă pentru milioane de oameni

S-a aflat marele secret al Vivianei Sposub! Cine este fostul său iubit celebru, pe care a încercat să-l țină ascuns. Reacția lui George Burcea când a aflat

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre vaccinul anticoronavirus! "Nu putem obliga oamenii să se vaccineze..."

Povestea impresionantă a fetiței de doar 5 ani care și-a scăpat mama de la moarte!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies