Cărțile de tarot. Povestea fiecărei picturi de pe cărți

Ce înseamnă etalarea în tarot și cum influențează ea destinul. Semnificația picturilor de pe cărți.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Cărțile de tarot. Pasionații de tarot spun că arcana minoră, reprezentată de 56 de cărți, este folosită pentru a soluționa probleme cotidiene, de exemplu lipsa banilor, certurile din familie sau alegeri dificile în viață. Arcanele majore sunt arhetipurile umane și sunt împărțite în cărți de curte. Iată care este povestea figurilor și ce înseamnă etalarea.

Ce înseamnă etalarea în tarot

Etalarea înseamnă așezarea cărților cu fața în jos, după mai multe scheme prestabilite. Etalarea este însoțită, de obicei, de o rugăciune și se pot folosi doar cărțile din arcana majoră. Cărțile se amestecă de câteva ori, se taie și se etalează, iar apoi se formulează o întrebare concretă despre orice situație din viață. Iată cele 4 modalități de etalare a cărților de tarot:

Etalarea în linie- cărțile se amestecă, se taie și primele cinci se așează de la stânga la dreapta și pot fi interpretate astfel:

  • prima carte reprezintă dorințele tale din prezent
  • a doua reprezintă planul personal
  • a treia reprezintă planul afectiv
  • a patru reprezintă planul material
  • a cincea reprezintă sănătateaEtalarea în triunghi
- este o etalare simplă care arată trecutul, prezentul și viitorul. Se amestecă bine cărțile și primele trei din pachet se pun cu fața în jos, în formă de triunghi, iar cele două cărți de la bază reprezintă trecutul și prezentul, iar

cartea de sus este viitorul.

Citeste si: Ce este tarotul. Semnificația cărților care ghicesc viitorul

Etalarea în caro- etalarea se face în formă de romb sau caro. Cartea din colțul din stânga reprezintă "pentru", cartea din colțul din dreapta reprezintă "contra", cartea de sus este "surpriza", iar cea de sus "rezultatul".

Citeste si: “Veghează-ne și zâmbește-ne de acolo, doctore!” Iulian Juncănaru, fostul concurent de la emisiunea culinară, a murit în propria locuință- kfetele.ro

Citeste si: Ana Maria Pantaze, croitoreasa care a câștigat „Românii au talent”, este șomeră. Nu mai are nimic din cei 120000 de euro câștigați- bzi.ro

Etalarea în cruce cu 5 cărți- se etalează patru cărți în cruce și una în mijloc. Primele cinci cărți din pachet se pun de la stânga la dreapta și de sus în jos, iar ultima carte în mijloc.

Ce semnifică picturile de pe cărți

Valenți

Sunt patru cărți pe valeți: de spadă, de cupă, de bâte și de monede. Valentul înseamnă tratarea cu superficialitatea unor probleme din trecut și cărora nu le mai găsești rezolvare. Sunt simboluri ale aventurilor, călătoriilor și șanselor în viață.

Cavalerii

Există patru cavaleri pe cărți, pentru fiecare simbol în parte: cupă, spadă, monede și bâte. Cavalerul înseamnă că situația cu care te confrunți este blocată și nu vei reuși să ieși din ea. Nu este exclus să fie vorba despre o persoană deosebită care își va face apariția în viața voastră.

Reginele

Reginele anunță vești sau ajutor din partea unei femei mature sau complicații unei femei care face o alegere greșită. Atenție la influența pe care o au unele femei în viața ta și nu o lăsa să dicteze hotărârile voastre.

Regii

Regii semnifică figuri masculine autoritare și înseamnă că veți primi vești din partea unui bărbat care încearcă să intervină și să controleze. Etalarea regilor înseamnă intervenție nedorită din partea unui bărbat din viața voastră.

etalare carti tarot

Ce semnifică picturile de pe cărțile de tarot

[Sursa foto: PixaBay]

Bâtele

Picturile sunt asociate cu acțiunea, virilitatea, focul și lumina. Bâtele îndeamnă la acțiune și indică un semn bun pentru oamenii care știu să rezolve conflictele apărute în viață. Dacă îți pică o bâtă, caută să găsești soluții și decizii.

Citeste si: Cele mai cumpătate zodii. Nu îi vei prinde niciodată pe acești nativi fără economii

Cupele

Cupele sunt asociate cu sentimentele, emoțiile, dragostea, familia și legăturile strânse cu oamenii din jurul vostru. Trebuie să ții cont de sentimentele tale, să păstrezi lângă tine oamenii de valoare și să te adaptezi unor situații neplăcute în viață.

Spadele

Indică intelectul, deciziile și dreptatea. Cartea care simbolizează o spadă demonstrează că traversezi o perioadă dificilă, pe care nu poți să o rezolvi. În această situație, trebuie să vă concentrați pe încrederea în sine și puterea pe care voi o aveți.

Monedele

Monedele reprezintă banii, bunăstarea, familia, siguranța și certitudinile din viața ta. Cartea ar putea indica faptul că siguranța ta este pusă în pericol, sentimentul că toate realizările se duc pe apa zâmbetei și că trebuie să găsești un echilibru pentru a ține lucrurile sub control.sursă: libertatea.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cele mai cumpătate zodii. Nu îi vei prinde niciodată pe acești nativi fără economii

Alexander Florescu, antrenorul vedetelor, a divulgat „secretul” pe care trebuie să-l știe orice femeie care se confruntă cu vergeturi! „În felul acestea le pot ascunde”

Minunile Sfintei Mucenițe Varvara. Aceasta este considerată protectoarea geologilor și a arhitecților

3 zodii primesc recomandări de la cei mai buni astrologi. Leii trebuie să fie mai raționali în decizii

Alertă maximă în EUROPA! A început cu o EXPLOZIE la... Vestea cruntă a venit chiar acum

“Ne-am despărțit, am decis să punem punct!” Cristian Jitaru și Mona Stoian au decis să divorțeze, la trei luni de la nuntă! Cei doi vor depune actele de divorț la notar

Simona Halep, decizia care-i pecetluiește soarta: „Viața e scurtă”

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies