Cartushop iti vine in ajutor atunci cand ai nevoie de un toner pentru imprimanta !

Autor: Dragos Stefan

Cu siguranță, folosirea unei imprimante nu mai reprezintă o dificultate pentru mulți dintre noi. Este un echipament pe care îl folosim fie acasă, fie la serviciu, și de care nu ne putem lipsi. Inclusiv când vine vorba despre temele juniorilor familiei, imprimanta este la datorie. Cu toate acestea, nu stăm prea bine la un aspect: alegerea tonerului pentru imprimantă, operațiune ce ni se pare uneori prea dificilă. De fapt, lucrurile nu stau chiar așa, iar acest lucru ni-l demonstrează și specialiștii de la https://www.cartushop.ro, care îți oferă câteva recomandări despre cum să te descurci de minune.

Nu-ți face griji, nu este nimic complicat, iar din rândurile următoare te vei convinge de corectitudinea acestei afirmații.

Verifică cu atenție modelul imprimantei

Întotdeauna atunci când cumperi un cartuș pentru imprimantă, trebuie să știi și care este modelul imprimantei la care acesta va fi folosit. În caz contrar, nu ai rezolvat nimic. După cum probabil ți-ai dat deja seama, sau poate că te-ai confruntat deja cu această situație, nu toate tonerele sunt perfect compatibile cu modelele de imprimantă, chiar și în cazul în care aparțin aceluiași producător. Prin urmare, este un pas obligatoriu pe care trebuie să-l știi, iar pentru a afla această informație notează-ți datele de pe tonerul pe care îl folosești deja pentru imprimantă. Simplu și eficient, nu-i așa?

Alege un toner original

Pentru rezultate de calitate, atunci ai grijă ca tonerul pe care îl cumperi să fie original. De multe ori se fac improvizații după regula nescrisă ”merge și așa”, în special pentru a ieși ceva mai ieftin.

De fapt, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, și în acest fel nu fac decât niște compromisuri ieftine, care în timp vor afecta funcționalitatea imprimantei tale. Recomandarea specialiștilor este să apelezi întotdeauna la un toner original, la fel ca și alte componente de care imprimanta ta are nevoie.

Calitate înainte de toate

Indiferent dacă este folosită acasă sau la serviciu, ai nevoie de cele mai bune consumabile pentru imprimanta ta.

Prin urmare, nu face rabat de la calitate, mai ales dacă uneori mai folosești imprimanta de acasă și pentru a printa unele documente pe care le-ai lucrat de acasă. Ai nevoie de o calitate bună a toner-ului, chiar dacă este vorba despre documente cu termen scurt de valabilitate sau unele pe care intenționezi să le folosești mult timp de aici înainte.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Tonerul este același lucru cu cerneala?

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest domeniu, la prima vedere pare că tonerul este același lucru cu cerneala. De fapt, specialiștii ne dau asigurări că acești doi termeni nu sunt în niciun caz sinonimi, pentru că în cazul tonerului este utilizată tehnologie din pudră de plastic, care are avantajul unei uscări foarte rapide. În același timp, calitatea cartușelor cu cerneală este net superioară tonerului.

Ce capacitate are tonerul

Cât de mult contează capacitatea tonerului? Ei bine, cel mai bun răspuns la această întrebare este unul simplu: depinde de cantitatea de documente care urmează să fie scoase la imprimantă. După cum probabil ți-ai dat deja seama, dacă ai nevoie de multe documente printate, alegerea ta trebuie să se îndrepte către un toner cu o capacitate mai mare. Dacă nu știi prea multe, nu ezita să ceri recomandarea specialistului de la magazin, pentru că la serviciu este ceva mai ușor, pentru că de regulă avem de a face cu un departament de IT care se ocupă, printre altele, și de aceste aspecte.

Toner remanufacturat sau compatibil

Pentru ca tu să te bucuri de o bună calitate, dar în același timp să nu plătești prea mult, recomandarea specialiștilor este să apelezi la tonerele remanufacturate, care sunt de fapt cele originale, dar care au avut parte de o înlocuire a anumitor părți cu unele noi.

 

Nu arunca tonerele uzate la gunoi!

Am tot discutat despre aspectele la care trebuie să fii atent atunci când vine vorba despre un toner de imprimantă. Dar ce facem cu acesta când se uzează și nu mai poate fi folosit? Din păcate, răspunsul celor mai mulți este simplu, în opinia lor: îl aruncă la gunoi și gata, problema este rezolvată. De fapt, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, iar asociațiile care au drept obiect de activitate protecția mediului sunt de părere că este o decizie cu mari efecte negative asupra naturii. Prin urmare, recomandarea acestora este clară: nu arunca tonerele uzate sau cartușele de imprimantă care nu mai pot fi folosite, direct la gunoi!

Pentru a avea grijă de natură, încearcă să cauți acele centre de reciclare ale produselor de acest gen în orașul tău, sau dacă nu există navighează la internet și apelează la cei care oferă servicii de preluare a acestor deșeuri considerate problematice. De fapt, în orice municipiu există un centru de colectare a deșeurilor electrice. Potrivit actelor normative aflate în vigoare, acestea au obligația să dețină și un centru special pentru colectarea acestor tipuri de deșeuri. Interesează-te și află tot ce trebuie să știi.

De asemenea, întreabă la un centru de încărcare a tonerelor și a cartușelor pentru că aceștia oferă și servicii care se referă la colectarea corectă a acestor produse uzate. Și în marile magazine, cum sunt mall-urile, după cum există anumite zone speciale unde se pot colecta bateriile uzate, există și unele destinate cartușelor și a tonerelor care nu mai pot fi folosite. Soluții există, trebuie doar ceva mai multă bunăvoință, un pic de disciplină și totul va fi mult mai bine!

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Doi copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o oală de mâncare lăsată pe aragaz

Lumea medicală este în doliu! Chirurgul Mihai Radu Diaconescu s-a stins din viață!

Eficiența vaccinurilor anti-COVID produse de China, pusă la îndoială! Au apărut cazuri de îmbolnăvire la cei imunizați cu cele doua seruri

Horoscop Zilnic Joi 17 Iunie 2021: Gemenii vor avea parte de o zi foarte bună din toate punctele de vedere

Se schimbă harta României! Dezvăluirea pe care toată lumea o aștepta. Anunţ de ultimă oră

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies