Casa Poporului, pe lista celor mai uimitoare clădiri din lume mai puţin cunoscute pe plan mondial

Casa Poporului apare pe o listă a celor mai uimitoare clădiri din lume care sunt mai puţin cunoscute, realizată de un renumit site de arhitectură, alături de construcţii precum Chand Baori din India, Choquequirao din Peru şi Stari Most din Bosnia şi Herţegovina, informează huffingtonpost.com.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriere"Palatul Parlamentului din Bucureşti este o clădire uimitoare. Construită de fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu, Casa Poporului ocupă locul al doilea în topul celor mai mari clădiri din lume, după clădirea Pentagonului din Statele Unite ale Americii. Are în jur de 3.000 de camere, dar mare parte a clădirii este nefolosită sau neterminată. (...). Construită în stilul neoclasic dintr-un milion de metri cubi de marmură, ar putea fi, totodată, cea mai grea clădire din lume", se arată pe huffingtonpost.com.

De asemenea, lista întocmită de site-ul de arhitectură archidaily.com cuprinde construcţii precum Chand Baori (India), Templul Airavatesvara (India), Fortăreaţa Kumbhalgarh (India), Taj of the Deccan (India), Stari Most (Bosnia şi Herţegovina) şi Choquequirao (Peru).

În 1980, Anca Petrescu a fost desemnată să proiecteze Casa Poporului, în prezent Palatul Parlamentului. Acesta a murit, pe 30 octormbrie, la vârstă de 64 de ani.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate