Cât câștigă un șofer la primăria lui Nicușor Dan! Am aflat cât de mari sunt salariile la PMB! EXCLUSIV

Primăria Generală a Capitalei condusă de Nicușor Dan continuă să ofere salarii atractive angajaților, fie că vorbim de funcționari publici sau personal contractual.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Angajații care lucrează în cadrul Primăriei Generale a Municipiului București primesc sporuri de condiții vătămătoare care variază între 308 lei (muncitor necalificat II) și 2.319 lei (un secretar general), cu două excepții: primarul general și viceprimarul.

Conform unui document al PMB emis la 31 martie 2021, Nicușor Dan câștigă 20.800 de lei iar adjunctul său 18.720 lei. Toate sumele sunt brute iar condițiile vătămătoare sunt luat în calcul doar pe baza unor documente emise de ”autoritățile abilitate”.

Cât câștigă curierii, bufetierii și șoferii de la Primăria Capitalei?

Salarii mari în primărie, incluzând și sporurile, le au însă secretarul general, directorul general, administratorul public și arhitectul șef, care au un venit de bază de 18.148 lei și un spor pentru condiții vătămătoare de 2.319 lei. Un șef de serviciu poate avea un venit cumulat de peste 15.000 lei iar un expert are cel mult 11.000 lei.

Citeste si: Nicușor Dan spune că vrea să reducă poluarea dar are în garaj o ”bombă ecologică” pe 4 roți! Mașina Primarului General, interzisă în marile capitale europene! EXCLUSIV

În ceea ce privește personalul contractant, un consilier personal poate ajunge la 9.400 de lei iar un casier are salariul cuprins între 2.800 lei (debutant) și 4.700 lei.

Portarii, paznicii, pompierii, curierii și bufetierii câștigă și ei destul de bine, între 3.700 și 4.500 de lei brut (venituri cumulate). Șoferii de la primărie primesc între 3.600 și 4.500 lei iar muncitorii între 2.700 lei (necalificați) și 4.500

lei (calificați).

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Ce sporuri și beneficii mai pot obține funcționarii?

La toate aceste sume se pot adăuga și alte bonusuri și beneficii. De exemplu, primarul și viceprimarul pot obține o creștere cu 25% a venitului de bază pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile, iar personalul nominalizat în echipe de proiecte finanțate cu astfel de fonduri pot încasa cu până la 50% mai mult.

Nicușor Dan

Nicușor Dan conduce o instituție bogată

De asemenea, angajații care dețin titlul științific de doctor pot primi o indemnizație de 50% din salariul minim brut pe țară, iar personalul care lucrează noaptea e compensat cu până la 25% din salariul de bază. Subalternii lui Nicușor Dan mai pot beneficia de o indemnizație de hrană în valoare de 347 lei pe lună.

Citeste si: Nicușor Dan i-a atras atenția premierului României: ”La sfârșitul anului n-o să mai avem niciun ban în cont. Vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022”

Toate salariile și beneficiile de la PMB sunt stabilite conform Legii-cadru nr 157/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare. 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nicușor Dan i-a atras atenția premierului României: ”La sfârșitul anului n-o să mai avem niciun ban în cont. Vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022”

Bucureștiul va intra în carantină? Răspunsul dat de Raed Arafat: „Se iau măsuri”

Străzile din centrul Bucureștiului nu vor mai fi pietonale în weekend, din cauza exploziei de cazuri noi de infectare cu Covid

Horoscop 24 Mai 2022: Previziunile astrale din această zi își pun amprenta asupra unor nativi precum nativii Capricorn

Vladimir Putin, în stare de şoc! S-a întâmplat după 30 ani. N-ar fi crezut niciodată

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Tentativă de asasinat asupra lui Putin. S-a întâmplat după începerea războiului din Ucraina

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies