Cât cere Chef Cătălin Scărlătescu pentru desertul favorit al românilor: coliva

Chef Cătălin Scărlătescu este renumit pentru preparatele și deserturile sale, iar când vorbim despre deserturi ne referim în special la cozonac și colivă. Sunt mulți cei care se întreabă cât costă un preparat ieșit din mâinile bucătarului Cătălin Scărlătescu. Ei bine, iată cum prepară coliva sa renumită, cât costă și ce ingrediente conține.

Distribuie pe:

Autor: Mihaela Costin

Cât cere Chef Cătălin Scărlătescu pentru coliva
Chef Cătălin Scărlătescu

Cât costă coliva preparată după rețeta lui Chef Scărlătescu


In articol:

Chef Scărlătescu are propria rețetă de colivă, pe care o comercializează la restaurantul său. O porție generoasă de coliva preparată de Chef Cătălin Scărlătescu costă, pe site-ul bucătarului, 85,00 lei. Vorbim de un gramaj de 2 kilograme, ceea ce reprezintă o farfurie generoasă de colivă.

Cât cere Chef Cătălin Scărlătescu pentru coliva
Colivă preparată după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu

Ce ingrediente conține coliva vândută de Chef Cătălin Scărlătescu

Ca orice Chef care se respectă, Cătălin Scărlătescu a decis să nu dezvăluie ingredientele secrete pe care le folosește în rețeta sa de colivă. Însă, pe site-ul oficial, clienții sunt avertizați că "unele dintre produse conțin ingrediente alergene cum ar fi: gluten, oua și produse derivate, soia și produse derivate, semințe de susan și produse derivate, crustacee, arahide și produse derivate".

Citeste si: Demisie-şoc în televiziune! „Mulţumesc echipei.” Alertă în media din România - evz.ro

Citeste si: Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat - bzi.ro

Ce este coliva, desertul preferat al românilor, și când se consumă?

Coliva este desertul preferat al românilor, deși este pregătită la înmormântări, aceștia îi apreciază gustul. Coliva reprezintă un aliment care se folosește pentru ritualuri religioase (se dă de pomană la parastase și înmormântări) și este pregătită din grâu macinar sau din arpacaș, care este un orz măcinat mai dur. Coliva reprezintă o ofrandă adusă de credincioși pentru ușurarea sufletelor celor răposați.

Rețeta clasică de colivă

Ingrediente pentru rețeta de colivă:

  • 1 kg arpacaș
  • 1,5 kg miez de nucă
  • 250 g zahăr
  • Coaja rasă de la 2 lămâi (la alegere)
  • Coaja rasă de la 1 portocală (la alegere)
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 3 linguri esență de rom
  • Pentru ornat: bomboane, cacao, zahăr pudră, miere.

Mod de preparare colivă

Se pun la fiert, într-o oală încăpătoare, 3 litri de apa. Când apa a început să fiarbă, focul se dă mic și se adaugă arpacașul sau grâul. Se lasă totul pe foc până când mai rămâne doar puțină apă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă totul cu o lingură de lemn, apoi se mai lasă câteva minute pe foc, până ce se evaporă toată apa. Preparatul obținut se răstoarnă într-un vas smălțuit și acoperă cu un prosop curat, umezit. Compoziția se lasă peste noapte în acest vas.

Jumatate din cantitate de nucă se dă prin mașina de tocat, îm timp ce cealaltă jumătate se tocă mărut cu un cuțit. A doua zi se adaugă miezul tăiat la cuțit și un sfert din cantitatea de miezul tocat la mașină, apoi totul se amestecă împreună cu coaja rasă de lămâie și portocală. După care se toarnă în compoziție esența de rom și se gustă – dacă nu este destul de dulce, se mai poate adăuga puțină miere.

Se frământă apoi compoziția cu mâna și se pune pe platouri. Pentru ornat, se adaugă în strat gros restul de nucă dată prin mașină și apoi se ornează după plac, fie cu bomboane, cacao sau zahăr.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

13 posibile măsuri de protecție a elevilor, în anul școlar 2020-2021, conform dr. Virgil Musta

Care sunt cele mai noi simptome ale coronavirusului descoperite de specialiști. Sunt ușor de observat pe chip

Rețetă delicioasă dar și sănătoasă: Negresă cu ciocolată. Rețeta cu puține calorii

Război între Emily Burghelea și Veronica Stegaru. Ce i-a făcut Vulpița fostei asistente TV este de neimaginat

Moment halucinant la înmormântare: un preot din Cluj a refuzat să înceapă slujba: ”Să-mi sărutați mâna”!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies