Cât costă o pâine? Reacția premierului Florin Cîțu la această întrebare: „Nu pot să spun”

Florin Cîțu a mărturisit că nu știe cât costă o franzelă de pâine, asta pentru că nu consumă.

florin citu
Florin Cîțu, premierul României [Sursa foto: Mediafax Foto]
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat de către jurnaliști, marți, dacă știe cât costă o franzelă de pâine sau un litru de ulei. Întrebarea a venit în contextul în care el a declarat anterior că odată cu inflația, salariile din România au crescut și ele.

Banca Națională a României preconizează că la finalul anului 2021 inflația va crește la 5,6%.

„În primul rând, prețurile pe care le-a prezentat Banca Națională sunt o estimare pentru finalul anului. Vă aduc aminte că îm 2018 rata inflației era de 5,4% iar veniturile erau mult mai mici decât sunt astăzi. Veniturile au crescut și anul acesta cu 7% și ele continuă să crească”, a declarat prim-ministrul.

Citeste si: Florin Cîțu îl atacă pe ministrul Cătălin Drulă: "Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern..."

Florin Cîțu a fost întrebat, printre altele, dacă știe care este prețul unei pâini în România sau a unui litru de ulei. Premierul a mărturisit că nu poate da un răspuns, în contextul în care încearcă să nu consume pâine.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

„Nu pot să spun. Nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a fost răspunsul premierului.

Șeful Executivului a mai spus că România nu mai este o țară a celor cu salarii mici, iar mai mult de 1% dintre angajați au peste 3.000

de euro net.

paine
Florin Cîțu nu știe cât costă o pâine [Sursa foto: PixaBay]

Marcel Ciolacu, reacție după declarațiile lui Florin Cîțu: „Trăiește într-o lume paralelă față de restul românilor”

Marcel Ciolacu a reacționat în urma declarațiilor făcute de premierul României. Pe lângă faptul că nu a știut cât costă o pâine, șeful PSD a transmis că Florin Cîțu guvernează doar pentru „1% dintre români”, cei care au peste 3.000

de euro net salariul.

„E evident că Cîțu trăiește într-o lume paralelă față de restul românilor, dar a spus un mare adevăr: guvernează pentru 1% dintre români. Cred că îl contrazice și pe Isărescu, avem cea mai mare inflație, peste 5 la sută, la curent au crescut prețurile, benzina e 6 lei, 32 la sută dintre români trăiesc la limita sărăciei, 90 la sută dintre angajați au sub 1000 de euro. 2 milioane de pensionari au pensie sub 1000 de RON. 1,6 milioane dintre români au salariu minim, o treime dintre angajați din zona privată trăiesc cu salariul minim, un salariu de protecție socială, iar alocațiile nu au fost dublate. Asta este România reală, nu România domnului Cîțu, care nu știe cât costă o pâine. INS e în subordinea lui Cîțu”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru un post de televiziune.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies