Stiri

Cat costa revizia de primavara la masina?

Revizia masinii este obligatorie pentru a beneficia de siguranta in timpul deplasarii, dar si pentru a proteja autoturismul de eventualele defectiuni ce pot aparea pe parcurs.

Distribuie pe:

Daca atunci cand afara incepe sa se raceasca incepi sa iti pregatesti masina pentru venirea iernii, prin schimbarea anvelopelor cu unele de iarna, potrivite pentru zapada mare si pentru gheata care se depune pe carosabil, primavara trebuie sa schimbi anvelopele de iarna cu cele de vara si in acelasi timp sa ai in vedere schimbarea filtrelor si verificarea sistemului de franare al autoturismului.

Revizia de primavara a masinii tale inseamna cheltuieli suplimentare pe care trebuie sa ti le asumi sau chiar sa le incluzi in buget. Facand un total al cheltuielilor determinate de pregatirea masinii pentru primavara, putem spune ca vom avea cheltuieli de aproxiamtiv 800 de lei, insa daca esti un sofer prudent si inlocuiesti piesele stricate la timp, este posibil ca toate aceste cheltuieli sa fie mai mici. In functie de gradul de uzura al masinii tale, valoarea acestor cheltuieli poate fi mai mica sau mai mare, asa ca trebuie sa ai in vedere toate aceste aspecte. Desigur, amanarea reviziei genereaza odata cu ea cheltuieli mult mai mari, asa ca ar fi cat se poate de bine sa programezi la timp autoturismul pentru o evaluare de specialitate.

In timpul sezonului rece este posibil ca uzura masinii tale sa se accentueze, aceasta fiind determinata de umiditate excesiva, gheata de pe sosea, dar si datorita unor solutii antiderapante aruncate pe sosele pentru a inlatura urmele de polei. Tot factori ai cresterii gradului de uzura sunt si gropile de pe asfalt, mult mai mari in timpul iernii. Toate acestea determina aparitia unor defectiuni la sistemul de suspensie al masinii tale, dar si la sistemul de franare, rulmenti sau chiar defectiuni ale ambreiajului.

Schimbarea filtrelor și a uleiurilor

Orice revizie include si acest aspect. Potrivit specialistilor auto, este absolut necesar sa se inlocuiasca uleiul de motor, filtrul de ulei, filtrul de aer si filtrul de habitaclu la fiecare inceput de an. Toate acestea se vor verifica cu atentie de catre mecanici si odata cu parcurgerea unui anumit numar de kilometri se va recomanda schimbarea lor. Se recomanda adesea schimbarea uleiului de motor si a filtrelor o data pe an sau atunci cand ai parcurs 10.000 kilometri.

Schimbarea anvelopelor cu cele de vara

Iata un alt aspect la fel de important pentru masina ta. Ar fi cat se poate de bine sa nu folosesti anvelopele de iarna atunci cand se incalzeste afara intrucat nu prezinta aceeasi aderenta precum cele potrivite sezonului. Schimbarea anvelopelor cu unele de vara se realizeaza destul de repede intr-un service autorizat. Daca le-ai cumparat recent, atunci este posibil ca de montaj sa se ocupe chiar magazinul care ti le-a vandut.

Verificare franelor si a ambreiajului

Ambreiajul este o piesa ce se poate defecta destul de usor in timpul iernii, acest lucru fiind determinat de patinarea excesiva pe zapada sau gheata sau de schimbarea destul de rapida a vitezelor. In plus, iarna se va folosi destul de mult frana de motor, iar acest lucru va determina si mai mult uzura ambreiajului sau a componentelor sale.

Franele masinii sunt si ele atent verificate cu ocazia reviziei masinii, autoturismul fiind ridicat pe rampa pentru ca mecanicii sa se asigure ca totul functioneaza corect. Atunci cand se constata uzura placutelor de frana, acestea se vor inlocui cu altele noi. Pentru a se depista anumite defectiuni ale masinii se vor putea folosi anumite testere auto, specialistii identificand cu ajutorul lor mult mai rapid problemele aparute.

Nu amana foarte mult revizia masinii tale, aceasta putandu-se defecta si mai mult, lucru care ar putea genera costuri suplimentare. Daca nu ai planificat revizia aceasta luna si nu dispui de sumele de bani necesare, poti apela la un imprumut pana la salariu si astfel vei rezolva problema mult mai rapid.