Cât costă să-ți faci testul pentru coronavirus? Lista prețurilor de la principalel clinici din România

Tot mai multe persoane au fost infectate în ultima vreme, așa că au fost efectuate și mai multe teste pentru coronavirus. Mai mult, testul de coronavirus este necesar dacă vrem să plecăm în concediu în anumite țări.

Autor: Andreea Burghelea

In articol:

Coronavirusul a făcut din ce în ce mai multe victime în țara noastră de când a apărut, astfel că, unele țări nu ne mai lasă să trecem granița dacă nu avem fpcute unul sau două teste care să arate că rezultatul este unul negativ.

Citeste si: A luat nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara! Momentele cumplite prin care tânărul a trecut timp de 2 ani

Astfel, de când au început concediile, s-au făcut peste 1.240.000 în România. Doar în ultimele 24 de ore, 14.215 teste au fost efectuate. Dintre acestea, în baza definiție de caz și a protocolului medical au fost făcute 8.525 de teste, iar restul de 5.690 au fost făcute la cerere, informează Antena 3.

Citeste si: Un polițist din Buzău îi reclamă pe șefii lui, după ce anunțat că o fată este răpită și abuzată: „Mă suni pentru o c****?”

Regina Maria: 340 de lei (rezultat în 72 de ore)
Sanador: 350 de lei (rezultat în 72 de ore)
Clinica Sante: 283,5 lei
Clinica Synevo: 285 lei (rezultat în 72 de ore)
Clinica Medsano: 320 de lei (rezultat în 24-48 de ore)
Medlife: 120 de lei (rezultat în 72 de ore)


Clinica Med Center: 125 de lei (rezultat în 48 de ore)
Clinica Gral Medical: 120 de lei (rezultat în 48 de ore)

Lista țărilor europene care impun restricții cetățenilor români, în contextul pandemiei

Potrivit  Ministerului Afacerilor Externe, țările care impun restricții de călătorie pentru intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor români, în contextul pandemiei, sunt:

Austria

Potrivit informațiilor oficiale comunicate de către autoritățile austriece, începând cu data de 16 iulie a.c, ora 00.00, au fost suspendate cursele aeriene regulate directe din mai multe state, printre care se numără și România. Reglementarea este valabilă până la data de 31 iulie 2020.

Începând cu data de 9 iulie, ora 00.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat medical (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii și documente care justifică prezența pe teritoriul

austriac, în funcție de caz (domiciliu/ rezidență/ drept de ședere/ contract de muncă/ dovada cazare hotel/ orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc). În lipsa certificatului medical, persoanele respective sunt obligate să se supună timp de 14 zile unei carantine la domiciliu sau hotel, imediat după intrarea în Austria.

Citeste si: Ministrul de Interne al Indiei a fost spitalizat, fiind testat pozitiv cu coronavirus

În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, pot fi instituite amenzi.

Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 14 zile se suspendă.

Belgia

La data de 23 iulie a.c., în urma întrunirii Consiliului Național de Securitate al Belgiei, premierul a anunțat că, în contextul unei creșteri a numărului de cazuri de COVID-19, începând cu data de 25 iulie, persoanele care călătoresc în scop turistic în afara Regatului Belgiei sunt obligate să completeze la întoarcere un formular care va fi disponibil pe pagina de internet a  MAE belgian.

Acest formular trebuie completat de cei care se întorc din cele trei zone (roșie, portocalie și verde), indiferent de gradul de risc. În funcție de zonă, de gradul de risc și de recomandările autorităților, la întoarcere turiștii își asumă responsabilitatea efectuării unui test COVID-19 sau de intrare în autoizolare.

România a fost inclusă, începând cu 12 iulie, pe lista statelor din zona portocalie, cetățenii care intră din România în Regatul Belgiei fiind obligați să completeze și formularul Public Health Passengers Locator Form.

Cehia

Citeste si: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua- kanald.ro

Citeste si: Aparatul care consumă cea mai multă energie. Mulți îl folosesc zilnic, dar nu realizează că le încarcă factura la curent- stirileprotv.ro

Cetățenii români rezidenți în state cu risc înalt sau care au vizitat state cu risc înalt pentru mai mult de 12 ore trebuie să se prezinte după intrarea pe teritoriul Cehiei la un birou regional sanitar, din zona unde persoana respectiva va sta, pentru testarea PCR pentru COVID-19. Pe durata a 72 ore de la testare libertatea de mișcare este limitată.

Cipru

Potrivit MAE, românii pot intra în Cipru doar cu  test negativ pentru COVID-19  şi autorizaţie de călătorie

Estonia

Cetățenii provenind din state UE în care incidența de infectare cu noul coronavirus, în ultimele două săptămâni, este mai mare de 16 la 100.000 de locuitori, vor fi obligați la autoizolare timp de 14 zile, menținându-se astfel decizia, care a fost emisă pentru perioada 6-12 iulie a.c. și, ulterior, pentru 13-19 iulie.

Pentru perioada 19-26 iulie, cetățenii următoarelor state europene sunt obligați la măsura autoizolării timp de 14 zile la intrarea în Estonia: Andorra, Bulgaria, Croația, Islanda, Luxemburg, Portugalia,  România  (37.7/100.000), San Marino, Suedia, deoarece rata de infectare în aceste state depășește pragul de 16/100.000.

Finlanda

Restricțiile la intrarea în Republica Finlanda au fost parțial ridicate, parțial modificate și parțial extinse în conformitate cu decizia Guvernului, pe baza valorilor limită stabilite de autoritățile medicale, începând de luni, 13 iulie 2020. Restricțiile sunt valabile până la 11 august 2020. Guvernul va revizui deciziile privind restricțiile odată la două săptămâni și va lua noi decizii dacă este necesar. Prin urmare, toate modificările ulterioare vor intra în vigoare începând cu 27 iulie 2020.

Irlanda

Cetățenii români care călătoresc în Irlanda direct din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie, sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

La intrarea în Irlanda, toți pasagerii vor completa un formular de localizare (disponibil online sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc), urmând a se izola pe o perioadă de 14 zile la adresa declarată.

Islanda

Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda. Măsura nu se aplică rezidenților statelor membre UE/SEE, AELS, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andorrei, Monaco-ului, San Marino-ului și Vaticanului. De asemenea, măsura nu se aplică rezidenților următoarelor 12 state terțe: Algeria, Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia și Uruguay.

Se aplică măsura de carantină obligatorie/izolare la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toți cei care intră în țară. Călătorii care doresc să evite carantina obligatorie/izolarea la domiciliu și sosesc pe Aeroportul Internațional Keflavik sau alte aeroporturi și porturi internaționale pot opta pentru efectuarea unui test pentru depistarea COVID-19. Fiecare testare costă 11.000 ISK (aprox. 70 EUR), dacă este solicitată și achitată la punctul de trecere a frontierei și 9.000 ISK (aprox. 57 EUR), dacă este solicitată și achitată online, în avans (cu cel puțin 24h înainte de efectuarea călătoriei). Pasagerii care sosesc în afara programului de lucru, cu un zbor necomercial, pot solicita să fie testați pe loc contra sumei de 30.000 ISK (aprox. 191 EUR). De asemenea, anterior efectuării călătoriei în Islanda, călătorii trebuie să completeze un formular electronic de pre-înregistrare, disponibil la https://heimkoma.covid.is/, iar la sosirea în Islanda este de preferat să descarce aplicația de monitorizare a transmiterii infecțiilor Rakning C-19, disponibilă la https://www.covid.is/app/en.

Italia

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza,  a anunțat printr-un mesaj postat pe Twitter  vineri după amiază că cetățenii care vin din România și Bulgaria vor intra în carantină timp de 14 zile.

Lituania

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?- stirilekanald.ro

Citeste si: Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea- radioimpuls.ro

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenții din România. Aceste măsuri fac obiectul unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluția situației epidemiologice din România.

Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și alte categorii specifice de persoane, potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

Norvegia

Începând cu data de 15 iulie 2020, va fi permisă intrarea cetățenilor români pe teritoriul norvegian cu MENȚINEREA OBLIGATIVITĂȚII DE INTRARE ÎN CARANTINĂ/IZOLARE LA DOMICILIU TIMP DE 10 ZILE după sosire.

Regatul Țărilor de Jos

Începând cu data de 9 iulie, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le va fi recomandată în mod ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Cetățenii români care călătoresc în Marea Britanie direct din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la  restricțiile de călătorie, sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Republica Moldova

Se interzice până la data de 31 iulie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor.

Slovacia

Cetăţenii români care sosesc în acest stat trebuie să intre în izolare la reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test RT PCR pentru COVID-19 în Republica Slovacă, după a 5-a zi de izolare. Dacă testul este negativ, îşi pot continua sejurul.

România este considerată ţară de risc sub aspectul situaţiei epidemiologice privind pandemia de COVID-19.

Slovenia

Pentru cetățenii proveniți din țări care nu sunt listate pe  portalul Institutului Național de Sănătate Publică  se aplică măsura carantinării sau izolării la adresa declarată timp de 14 zile. România nu este pe această listă. „Turismul” nu se află printre excepțiile prevăzute de lege (lucrătorii transfrontalieri și agricultorii care dețin teren în țara vecină, domiciliați pe o rază de maxim 30 km, elevi sau studenți care se deplasează zilnic sau săptămânal în țara vecină, cetățenii care se deplasează din motive medicale și dovedesc că au programare la o unitate sanitară din Slovenia sau alt stat membru UE, cetățenii care doresc să participe la o înmormântare pe teritoriul Sloveniei și dovedesc ziua și ora evenimentului, cu condiția părăsirii teritoriului național în maxim 24 de ore, posesorii de pașapoarte diplomatice acreditați în Slovenia sau care urmează să fie acreditați, conducătorii autovehiculelor de transport internațional de mărfuri, cetățenii aflați în tranzit spre țara de domiciliu sau altă destinație europeană, cu condiția părăsirii teritoriului sloven în maxim 12 ore etc.).

Ungaria

MAE precizează că  românii care vor să meargă în Ungaria  vor fi testați la graniță și băgați în carantină dacă nu prezintă simptome, iar cei care au simptome nu vor fi lăsați să intre în țară. Măsura carantinării poate fi evitată dacă aceștia prezintă două teste COVID negative. Persoanele care tranzitează Ungaria o vor putea face în termen de 24 de ore, dacă nu au simptome, după prezentarea unui document din care să rezulte scopul deplasării și țara de destinație, precum și asigurarea dreptului de intrare pe teritoriul statului vecin Ungariei care se află pe ruta de tranzit spre țara de destinație. Măsurile nu se aplică cetățenilor care deja au fost infectați cu coronavirus.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Un copil din Arad a rămas al nimănui, după ce și mama lui s-a sinucis! Tot el și-a găsit și tatăl fără suflare în garaj

Vouchere de vacanță pentru angajații din sistemul privat! Află ce valoare ar avea tichetele în 2023

Cum să reacționezi în caz de cutremur? Detaliile care îți pot salva viața în cazul unui seism

Oğulcan din serialul Totul pentru familia mea, în cele mai hazlii ipostaze alături de colegii săi! Iată cum au fost surprinși carismaticii actori în spatele camerelor de filmat!

Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

Andreea Marin, la un pas de a-și pierde viața din cauza depresiei! Vedeta a tras un semnal de alarmă, după ce și-a dat seama prin ce a trecut

Marisa Paloma, câștigătoarea sezonului 3 „Bravo, ai Stil!”, se mută în casă nouă: ”Sunt mândră de această realizare”- VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies