Cât costă un vaccin antigripal în România

Vaccinarea împotriva gripei de sezon a încpeut în România. Care sunt prețurile pentru un vaccin atigripal?

Distribuie pe:

Autor: Carmen Nicoleta

vaccin
Ilustrație vaccin. Cât costă un vaccin în farmaciile din România[Sursa foto: PixaBay]

 


In articol:

În contextul pandemiei de coronavirus, oamenii sunt mult mai focusați pe sănătatea lor. Gripa și COVID-19 nu trebuie confundate, dar nici ignorate. Ambele sunt periculoase pentru organism, în special virusul COVID-19, care are o rată de mortalitate mult mai mare.

Sezonul gripei începe din octombrie și ține pânâ în mai, iar vaccinarea trebuie făcută cu aproximativ două săpătmâni înainte de începerea sezonului, pentru a putea produce anticorpii ce oferă protecție. Potrivit recomanărilor Organizației Mondiale a Sănătății, anul acesta, vaccinarea a început din lumea septembrie.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Vaccinul anti-gripă poate fi primit gratuit de către persianele care fac parte dintr-o categorie de risc mare, însă și copiii cu vârste până în 5 ani, bătrânii, femeile gravide și pacienții cu boli cronice. Vaccinurile pot fi deja găsite în farmacii și la medicii de familie, însă stocurile încep deja să se epuizeze. Persoanele care vor beneficia de gratuitate pot găsit vaccinul antigripal în farmacii, iar prețurile variază. 

vaccin
Vaccin antigripal. De la cât încep prețurile pentru un vaccin împotriva gripei de sezon [Sursa foto: PixaBay]

Prețul uni vaccin începe de la 20 de lei

Deși au există foarte multe controverse în jurul vaccinului antigripal, anul acesta a existat o cerere mult mai mare. Vaccinul se poate găsi sub formă de seringă de unică folosință cu substanța injectabilă. Preșul variază în funcție de producătorul vaccinului și calitatea sa. Vaccinul antigripal tradițional (trivalent) oferă protecție împotriva îmbolnăvirilor de gripă cu trei virusuri gripale: un virus gripal A (H1N1), un virus gripal A (H3N2) și un virus gripal B. În acest sezon, vaccinul gripal recomandat are patru tulpini și în farmacie costă 55,5 lei. Acesta este unul dintre cele mai căutate vaccinuri în momentul actual, fiind și unul dintre cele mai eficiente. 

Criteriul principla care face diferența de preț între vaccinuri este producătorul, dar și adaosul comercial adăugat de farmacii. Așadar, prețul unui vaccin antigripal variază între 20 și 60 de lei pentru o doză.

Sursă: Știrile Protv

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Peste 2.000 de persoane se vor infecta voluntar cu noul coronavirus! Proiectul care va urma să înceapă în ianuarie 2021

Anchetă la Spitalul Elias din capitală! Mai mulți rezidenți au fost depistați cu coronavirus, iar cazurile n-au fost raportate!

Atenție! Cum se schimbă ora în noaptea aceasta, 24-25 octombrie. Trebuie să ne pregătim organismul

Răpită în mall în Arad: povestea halucinantă a unei tinere luată cu forța chiar de către părinții ei

Din toamnă începe testarea pe oameni a vaccinului israelian anti-COVID!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies