Cât de importantă este folosirea imaginației în relațiile sexuale dintre parteneri?

Nu este nicio noutate, că în menținerea interesului viu în relația dintre parteneri un rol important poate reveni imaginației și placerii de a transpune în realitate acele fantezii care vrând nevrând ne apar adesea în minte.

Autor: Roxana Lupea

Fară un strop de inedit, multe dintre relații se banalizează, devin rutină și curând pot fi preavizul sfârșitului unei relații în care partenerii nu se mai simt atrași unul de celălalt.  La fel de importat este și ca partenerii să fie receptivi la dorințele și nevoile fiecăruia și să experimenteze mereu ceva care să placă amândurora.

 

Datorită naturii noastre, interesul pentru sex nu va dispărea niciodată.

Și nu este nicio crimă să avem curajul sa vorbim deschis despre preferințele noastre și să cerem celor cu care împărtășim acest aspect indispensabil al vieții noastre acele lucruri care credem că ne-ar face plăcere. Până la urmă, atâta timp cât relația este una autentică și reciprocă nu există niciun obstacol pe care cei doi parteneri să nu dorească să-l treacă împreună.

Interesul pentru sex nu dispare nici atunci când din varii motive o persoană este singură sau în căutarea unui partener. Există diverse modalități pentru a nu pierde antrenamentul și a rămâne mereu pregătiți pentru momentul în care viața va reveni la normal. Astfel, magazinul online Incitant.ro este locul unde gasesti papusa gonflabila realistica pentru sex, ce poate fi extrem de utilă atunci când găsirea unui partener de intimitate nu este foarte simplă.

Există o mulțime de sfaturi și recomandări pentru a avea o viață sexuală cât mai reușită și implicit de a ne asigura o relație cât mai bună și de mai lungă durată.

În interacțiunea dintre doi parteneri care țin unul la celălalt nu ar trebui să existe limitări în ceea ce privește dorința de a experimenta împreună cele mai interesante și mai incitante îmbrățisări și de a da mereu frâu liber imaginației și fanteziilor.

Citeste si: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua- kanald.ro

Citeste si: Aparatul care consumă cea mai multă energie. Mulți îl folosesc zilnic, dar nu realizează că le încarcă factura la curent- stirileprotv.ro

Într-o relație adevărată, bazată pe încredere și reciprocitate nu ar trebui să existe niciodată frică de a părea prea îndrăzneți în solicitări sau de  a comunica celuilalt care sunt acele lucruri care ne pot stârni plăcere sau ne pot face să ne simțim de fiecare dată bine.

Atunci când doi parteneri se iubesc cu adevărat sinceritatea și curajul trebuie să mergă mână în mână. Plăcerea de a încerca împreună lucruri noi și de a menține mereu viu interesul sunt elemente indispensabile pastrării unei relații cât mai trainice și de durată.

Cu cât avem o relație mai armoniosă și cu cât reușim să oferim unul celuilalt echilibrul dorit, cu atât totul va decurge mai firesc și viața impreună va fi mai frumoasă.

Pentru a avea o relație cât mai bună cu partenrul de viață un rol important revine și conștientizării propriilor dorințe și preferințe. Atâta timp cât nu suntem conștienți de ceea ce suntem și de ceea ce vrem, s-ar putea să nu știm nici ce să cerem celuilalt. În astfel de cazuri disfuncționalitățile care pot apărea se pot datora în mare parte și lipsei de autocunoaștere sau de experiență pe care o are unul sau ambii parteneri.

Într-un cuplu fericit nu trebuie să existe niciodată teama de a fi refuzat, respins sau de a încerca chiar și ceva care nu este uzual. Totul este ca cei doi parteneri să ajungă la un acord, să-și mărturisească sincer ce simt și ce preferă și să evolueze împreună în direcția care le poate face bine amândurora.

În zilele noastre, datorită modernizării gândirii și datorită așteptărilor din ce în ce mai mari pe care le avem de la ceilalți, nicicând relațiile nu au fost mai complicate și mai imposibile. Dar, în egală măsură nicicând nu s-a încercant mai mult să se problematizeze și să se caute cât mai multe soluții la ecuațiile  care apar și vor continua să apară.

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?- stirilekanald.ro

Citeste si: Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea- radioimpuls.ro

Terapia de cuplu este, probabil, unul dintre cele mai complicate și dificile tipuri de terapie pe care trebuie să le practice un terapeut.  Relațiile sunt din ce în ce mai complexe și mai nuanțate. Există disfuncționalității diverse, disperare, modele absurde de relaționare, singurătate în prezența altei persoane, dispreț, violență, lipsă de implicare. Cuplurilor le este teamă să ajungă la terapie  sau multe dintre ele ajung la terapie când este deja prea târziu.

Situația este un pic diferită în cazul persoanelor singure.Sunt multe care oricât ar vrea să depășească acest impas, contină să rămâna la faza de inhibare și de incapacitate de a dezvolta o relație durabilă cu cineva. În astfel de cazuri și dorințele sexuale și modalitățile de a experimenta și încerca sunt altele. O păpușă gonflabilă realistică pentru sex poate fi soluția. Ea poate fi utilă pentru autocunoaștere, pentru descărcarea dorinței și pentru plăcerea de a experinenta. Este extrem de utilă. Însă scopul oricărei persoane este acela de a găsi un partener real.

Pentru a avea o viață cât mai fericită și a trai cât mai mult, oamenii au nevoie de dragoste, de îmbrățisări, de afecțiunea și aprecierea celorlalți, dar și de o viață sexuală sănătoasă, trăită lângă un partener potrivit, care să vibreze și să reacționeze în același fel!

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Culmea luxului: și-a rupt ambele picioare și și-a comandat un scaun cu rotile placat cu cristale Swarovski

Nicos de la Puterea dragostei a pus ochii pe o altă fată din casă! Gestul care l-a dat de gol: „Regino!”

Alex Bodi, vizibil afectat de moartea bunicii sale! Prima apariție după vestea tragică

Oğulcan din serialul Totul pentru familia mea, în cele mai hazlii ipostaze alături de colegii săi! Iată cum au fost surprinși carismaticii actori în spatele camerelor de filmat!

Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

Andreea Marin, la un pas de a-și pierde viața din cauza depresiei! Vedeta a tras un semnal de alarmă, după ce și-a dat seama prin ce a trecut

Marisa Paloma, câștigătoarea sezonului 3 „Bravo, ai Stil!”, se mută în casă nouă: ”Sunt mândră de această realizare”- VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies