Cât de pregătită este România în fața unui cutremur devastator. Raed Arafat face anunțul mult așteptat de români

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, Raed Arafat, face anunțul care liniștește populația.

Distribuie pe:

Cât de pregătită este România în fața unui cutremur devastator. Raed Arafat face anunțul mult așteptat de români
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, Raed Arafat, face anunțul care liniștește populația.


In articol:

Acum 43 de ani, un cutremur devastator a zguduit România, omorând sute de oameni și distrugând zeci de clădiri.

Acum, după valul de cutremure din întreaga lume, România se așteaptă la ce este mai rău.

Citeste si: Surpriză! Un cunoscut cântăreț de muzică populară intervine în scandalul sexual al momentului dintre Vlăduța Lupau și Armin Nicoară! "E o regie"

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

Citeste si: Tzancă Uraganul o comite din nou! Manelistul, surprins când a blocat cu Rolls Royce-ul două locuri rezervate persoanelor cu dizabilități

Citeste si: Ce face acum văduva lui Kobe Bryant. Femeia i-a fost alături baschetbalistului după ce s-a aflat că i-a fost infidel și a fost acuzat de viol

Cum am face față unui alt cutremur puternic

„Noi avem pregătirile noastre. Este posibil să solicităm și ajutor internațional. Oricum, suntem mai bine pregătiți decât acum doi-trei ani. Dotarea este mult mai multă, pregătirea este mai multă. Deci, suntem pregătiți până la o limită, depinde de impactul cutremurului. Putem să gestionăm singuri sau poate să apelăm la Protecția Civilă Europeană, să-i chemăm și pe alții să ne sprijine în intervenție, cum s-a întâmplat în Albania, când ne-au chemat ei pe noi. Încă o dată, e foarte greu de zis, pentru că depinde de distrugerea care o cauzează cutremurul. Suntem mai pregătiți ca înainte, dar niciodată nu putem să zicem că suntem 100% pregătiți pentru orice. Dacă cutremurul la care faceți referire lovea în Istanbul, poate că efectele erau altele”, a precizat Raed Arafat pentru bugetul.ro.

Ce spun specialiștii seismologi

Gheorghe Mărmureanu, expert în cutremure, susține că nu avem de ce să ne facem griji. Nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040.

Ultimul cutremur puternic resimțit în țara noastră a fost în septembrie 2019, având o magnitudine de 4,5 pe scara Richter.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate