Cât mai câștigă un jandarm. Salariul este uriaș!

Cazul Colonelului Bogdan Enescu, de la Jandarmeria Române, naște un nou studiu de caz. Salariul este uimitor pentru o instituție acuzată în nerepetate rânduri de abuzuri asupra cetățenilor.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus

Cât mai câștigă un jandarm. Salariul este uriaș!
Cât mai câștigă un jandarm. Salariul este uriaș!


In articol:

Salariul la Jandarmeria Română ajunge, din nou, subiect de discuție la nivel național. Asta după ce cotidianul Național a dezvăluit cazul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu. Acesta ar fi încasat un salariu uriaș în ultimele trei luni. 

Cât mai e salariul la jandarmi

Salariul încasat de Bogdan Enescu pentru lunile aprilie, mai și iunie este următorul: 32.000 lei, 29.000 lei și 35.000 lei. Numai că inspectorul general este așteptat de DNA-ul militar, care așteaptă hârtiile oficiale pentru a demara ancheta și pentru a ajunge la o sentință în cazul lui Bogdan Enescu, susține Național.

Suma pe care jandarmul a încasat-o este uriașă nu doar pentru nivelul MAI, ci și pentru companiile private. Conform sursei menționate, Bogdan Enescu a pontat sute de ore suplimentare pentru a ajunge la suma din „fluturaș”. 

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Salariul provine din orele suplimentare: Câte 12 pe zi, timp de 30 de zile

De fapt, vine explicația, Bogdan Enescu și-a trecut câte ore a vrut el! O simplă verificare și un calcul al orelor suplimentare cu care ar figura ”pe fluturaș” inspectorul general al Jandarmeriei Române șochează puterni: 360 pentru aprilie, 240 pentru mai și 220 pentru iunie!

Ceea ce, cel puțin pentru aprilie reiese că în afara celor opt ore regulamentare, șeful Jandarmeriei ar mai fi băgat câte 12 ore suplimentare pe zi, timp de 30 de zile!

Astfel că Bogdan Enescu ar fi avut toată luna respectivă câte doar patru ore pe zi disponibile zilnic! Ca să doarmă, să mănânce, să se antreneze și să acorde și atenția necesară tinerei subofițer pe care a transferat-o chiar la cabinetul său… Numai că procurorii militari nu sunt deloc, dar absolut deloc convinși de această variantă de lucru care s-ar regăsi în documentele de la IGJR. 

Colonelul Enescu se mai confruntă cu o problemă. Pentru toate aceste ore, jandarmul trebuie să fi avut avizul necesar de la conducerea MAI, așa cum prevede Ordinul de ministru.

A cerut și bani de chirie

Interesant este și faptul că, dornic să câștige o sumă uriașă, colonelul Enescu mai avea puțin și inventa chiar ziua de 25 de ore, din moment ce în luna aprilie ar fi avut nu mai puțin de 360 de ore suplimentare, după cum se fac acum ample verificări pentru a se constatata cum de a fost posibilă atingerea acestui record absolut.

Mai mult, deși figurează cu 35.000 de lei încasați doar pe luna aprilie și deține locuință în garnizoana București- Ilfov, colonelul Enescu a reușit să își înduplece subalternii din comisia de acordare a chiriei să-i dea și bani de chirie! 

 


Citește și:

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Cutremur, din nou! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Secretar de stat în Ministerul Economiei, implicat într-un accident rutier în Argeș. Imagini de la locul fața locului VIDEO

COVID-19. Numărul cazurilor noi de coronavirus, extrem de ridicat pentru o zi de weekend.  33 de oameni au murit în ultimele 24 de ore

Situație critică în Marea Britanie. Guvernul britanic ia în considerare o nouă izolare totală. „Trebuie să acționăm”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies