Cât va costa vaccinul anti-COVID-19? 2 miliarde de oameni vor fi vaccinați până în 2021 pentru noul coronavirus

Vaccinul anti-COVID-19 ar putea costa mult mai puțin decât testul de depistare a virusului, cu până la 50%.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin


In articol:

În viitorul apropiat va fi mult mai ieftin să ne vaccinăm împotriva noului coronaovirus decât să ne testăm. Coordonatorii sistemului global de finanțare a vaccinurilor anti-COVID-19 vizează un preț de maxim 40$ per doză, conform Reuters citat de presacurata.ro. În prezent, prețul pentru realizarea unui test de depistare a COVID-19 ajunge în România la maxim 500 lei, adică mai mult de 100 dolari.

Seth Berkley, director executiv pentru vaccinurile GAVI, care este și co-lider COVAX, o structură concepută pentru a asigura acces global și echitabil la vaccinul anti-COVID-19 a anunțat că se va încerca negocierea unor prețuri specifice pentru țările mai sărace față de cele mai bogate. Prețul de 40 de dolari ar putea fi, în schimb, ”cel mai mare preț din gamă”.

Doar 40 de dolari va costa vaccinul anti-COVID-19

”Există o gamă mare de prețuri iar sursele UE au scos pe piață cel mai mare preț. Și acesta, cel de 40 de dolari, a fost prețul maxim din gamă pentru țările cu venituri mari, mai degrabă decât un preț deja stabilit”, a declarat oficialul pentru Reuters.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Vom scăpa de coronavirus? Epidemiolog: „Niciodată! Va rămâne cu noi pentru totdeauna!“

Citeste si: Mirela Vaida, anunț de ultimă oră! Prezentatoarea a primit rezultatul testului de coronavirus

Citeste si: Andreea Esca, motiv de sărbătoare noaptea trecută. Știrista, petrecere surpriză pentru fiul ei

2 miliarde de doze vor fi produse și distribuite prin intermediul alianței, către țările membre, până n anul 2021. Majoritatea vaccinurilor sunt însă într-un stadiu incipient și momentan este greu de apreciat momentul în care acestea vor și lansate pe piață sau prețul exact al acestora. O altă problemă va fi modul în care acestea vor fi distribuite, astfel încât să existe echitate și echilibru între țările bogate și cele sărace.

Testele anti-COVID-19, de două ori mai scumpe

Testările anti-COVID-19 sunt în prezent suportate de Ministerul Sănătății (în cazul testărilor realizate prin DSP sau în spitalele de stat) sau de către pacienți (în cazul clinicilor private). Costul acestora variază între 250 și 500 lei. Cele mai scumpe teste se realizează în București iar numărul pacienților care se testează la cerere a explodat de când mai multe țări din Europa au introdus obligativitatea prezentării a unul sau mai multe teste negative pentru cetățenii care vin din România.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

CTP, despre prima reacție a Andreei Esca, după ce s-a vindecat de Covid-19: „Cu un singur lucru nu sunt de-acord din ce a zis Andreea”

VIDEO Bătaie la o terasă din Mamaia. Mai mulți tineri și-au împărțit pumni și picioare în plină zi. Trei dintre ei au ajuns la spital

Simona Gherghe a fost bătută crunt. Clipe de coșmar pentru vedetă: „M-a lovit cu o scândură. Am ajuns cu picioarele învinețite...”

Nu scăpăm de măști în următorii ani de zile. Expert în sănătate: „COVID-19 va continua până când se vor aplica din nou restricții”

Descindere surpriză a polițiștilor! Au fost prinși interlopii implicați în măcelul din Chiajna, a cărui victimă a fost și Călin, fratele Alinei Pană!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies