Cât vor plăti românii pentru energie și gaze la iarnă, după plafonarea prețurilor

Cu cât s-au redus prețurile la energie și gaze după ce a intrat în vigoare legea care prevede plafonarea și compensarea facturilor?

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Legea care prevede plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze a intrat în vigoare pe 1 noiembrie, pentru o perioadă de cinci luni. Așadar, prețurile vor fi reduse la 1 leu/kWh pentru energia electrică și la cel mult 0,37 lei/kWh pentru gaze naturale.

Cât vor plăti români pentru gaze și energie, după plafonarea prețurilor 

Vineri, 29 octombrie, președintele Klaus Iohannis a aprobat legea care prevede plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaz. De acest proiect vor beneficia aproximativ 6 milioane de familii din România, fără ca acestea să fie nevoite să facă vreun demers.

Cât vor plăti români la gaze și energie după plafonarea facturilor

Citeste si: Criză fără precedent în spitalele din Timișoara: „O să începem să raportăm morţii de frig, pe lângă morţii de Covid"

Citeste si: „La sfârșit, din cutie, fiul meu să...” Monica Tatoiu, despre ultima sa dorință în viață!- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Așadar, pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, primăriile vor primi o subvenție pentru acoperirea creșterii prețului la gaze naturale. În cadrul unui comunicat de presă, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că românii care consumă energie

electrică până în 350 de kWh şi gaze până în 200 de metri cubi lunar vor plăti prețuri apropiate cu cele de anul trecut.

„Un român care consumă 100 de kWh, indiferent cât are preţul, dacă preţul va creşte peste un leu, să zicem peste o lună, peste două luni că vorbim de o iarnă întreagă, să zicem că are 90 de bani în momentul de faţă, tariful lui de acasă, factura va fi de 90 de lei, compensarea este de 29,1 lei – este cu minus evidenţiat în factură, nu trebuie

să facă nimic – rămâne de plată 70,9 lei. Atâta are de plătit. Factura în decembrie anul trecut pentru energie electrică, exact atâta era preţul pe kWh”, a spus Virgil Popescu.

Cât vor plăti români la gaze și energie după plafonarea facturilor

Ce prețuri vor plăti românii la gaze în 2022. Pronosticul specialiștilor este surprinzător

Legea pentru  plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaz va reduce prețurile la 1 leu/kWh pentru energia electrică și la cel mult 0,37 lei/kWh pentru gaze naturale, iar pe lângă consumatorii casnici, de acest proiect

vor beneficia și spitalele, şcolile, grădiniţele, cabinetele medicilor de familie, organizaţiile neguvernamentale, bisericile şi întreprinderile mici şi mijlocii.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Povestea cutremurătoare a Lilianei Petrișor, campioana la biliard a României, care ajunsese să doarmă în Gara de Nord: "Am fost bătută, abuzată, râdea lumea de mine"

Gabriel Cotabiță, prima apariție la TV, după externare. Solistul rupe tăcerea despre diagnosticul pus de medici: "Dacă era atac cerebral, nu mai eram aici"

Ginerele lui Nicolae Ceaușescu a apărut în direct la TV: "Am scăpat ca printr-o minune". Ce i-a reproșat socrului său, la 33 de ani de la Revoluție

8 zodii se vor concentra asupra propriilor dorințe

România SE PREGĂTEȘTE DE RĂZBOI! Anunțul momentului venit din Parlament. S-a votat

Jador, de urgență la spital! Artistul a avut nevoie de perfuzie la primele ore ale dimineții

Când se termină războiul. Omul lui Putin s-a scăpat și a spus

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies