Câte doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România. Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat, marţi seara, la Digi24, câte vaccinuri anti-COVID va primi România.

Nelu Tătaru anunță câte doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Nelu Tătaru anunță câte doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România
Nelu Tătaru anunță câte doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România

Nelu Tătaru a declarat că România va primi 4 la sută dintre vaccinurile anti-COVID pe care le va contracta Uniunea Europeană. Aceste vaccinuri sunt așteptate să apară pe piață la începutul anului viitor.

Uniunea Europeană a contractat 30 de milioane de doze, într-o primă tranşă, iar România, raportat la numărul de locuitori, are asigurat 4% dintre acestea.

Ministrul Sănătății a explicat că există discuţii pentru suplimentarea acestora. „ În fiecare lună, comunitatea europeană va primi din aceste contractări un număr de vaccinuri, din care noi beneficiem de acel 4%”, a spus Nelu Tătaru.

Citeste si: Adelina Pestrițu, primele declarații din spital, după ce a fost infectată cu coronavirus! S-a internat imediat ce a aflat: „Sunt aici, chiar dacă poate...”

Citeste si: Reacţia oficială a lui Cătălin Moroșanu legat de cazul lui Sergiu, tăticul călăreț! Cătălin i-a căutat loc de muncă, iar Sergiu și-a închis telefonul – EXCLUSIV- bzi.ro

Citeste si: Adelina Pestrițu a fost infectată cu coronavirus! Vedeta a izbucnit în lacrimi: „Îmi este teamă!”

Citeste si: Adevărul despre escortele pe care Cristian Comănici le-a adus la hotel! A fost o strategie pentru a-l apăra pe George?

„După cum ştiţi, în studiul unui vaccin sunt faza I, faza II, în general sunt pe un eşantion mai mic şi pe persoane sănătoase, fără comorbidităţi.

Urmează un stadiu sau o fază III în care sunt eşantioane mai mari şi pentru persoane cu comorbidităţi. În acest moment, din ce ştim noi şi de la partenerii noştri europeni, sunt în jur de 6 firme care fac acest studiu, două dintre ele sunt care au trecut, deja, la faza III.

La nivelul comunităţii europene noi sunt angrenaţi şi suntem, să spunem, prinşi în această iniţiativă, urmând ca din ianuarie, poate, să beneficiem şi de primele doze de vaccin.

Comunitatea europeană va primi 30 de milioane într-o primă tranşă, având discuţii şi contracte ferme cu o serie de firme, iar noi urmează să primim o parte din aceste vaccinuri, raportat la numărul de populaţie. S-a decis, din cele 30 de milioane de doze de vaccin care vor fi primite într-o primă tranşă de comunitatea europeană noi suntem cu 4% - 1.290.000 de doze”, a precizat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Cine vor fi primi vaccinați

Ministrul Sănătății a explicat că, odată primite dozele de vaccin, într-o primă etapă vor fi vaccinate  „grupele extreme şi persoanele care lucrează direct cu populaţia, personalul medical, profesorii, personalul didactic”.

România a făcut o solicitare de 10 milioane de doze

Ministrul Nelu Tătaru declara luna trecută că România a transmis Uniunii Europene o comandă prin care își rezervă zece milioane de doze de vaccin anti-Covid.  

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, declara ministrul Sănătăţii, într-o conferință de presă.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Primele imagini cu Diana Dumitrescu după ce a rămas fără emisiune! Ce s-a întâmplat cu vedeta la plajă! VIDEO EXCLUSIV

Emily Burghelea, colaborare incredibilă! De ce manelist este foarte apropiată fosta asistentă de la Acces Direct

Ana-Maria Casandra Asan, o tânără de 16 ani din Caracal, a dispărut subit pe data de 20 august. Fata a fost căutată și de poliția spaniolă

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Se aplică de azi, 12 aprilie! Mii de români au interzis! Restricții încă 14 zile

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Unde-și mai bagă nasul Bill Gates. Ce mega-afacere vrea să dezvolte miliardarul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies