Cate nenorociri contine painea cumparata de la magazin! Menci te invata sa o prepari acasa! Rezista chiar si 5 zile!

Painea, un produs atat de consumat de catre romani si care odinioara se facea in casa, pe vatra, a devenit acum un aliment cat se poate de toxic, asta din cauza faptului ca producatorii folosesc aditivi periculosi in exces! Cine are timp si rabdare poate prepara acasa o paine sanatoasa!

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne avertizeaza ca painea, un produs care odinioara era unul traditional, a devenit acum foarte periculos, din pricina aditivilor alimentari folositi de catre producatori!

Producatorii de paine aditiveaza  faina cu E-uri, conservanti, amelioratori de panificatie, substante de albire, emulgatori, coloranti, gluten, drojdie industriala obtinuta pe medii sintetice, dupa care toate sunt introduse intr-un malaxor cu amestecare intensiva, urmand o foarte scurta perioada de dospire si coacere in cuptoare rotative si tunel.

Asadar, painea nu mai e ce a fost. Tehnologia si ingredientele s-au schimbat drastic. Painea este fabricata si se invecheste repede daca nu i se adauga emulgatori sau conservanti. Cand spunem „paine”, desemnam de fapt un alt produs, deosebit de produsul traditional „painea noastra cea de toate zilele ”, explica profesorul Mencinicopschi pe site-ul sau!

Specialistul ne da si o reteta pentru o paine facuta in casa:

Paine de casa cu cereale si seminte – Reteta pentru 1 kg:

500 g faina de grau spelta tip 630

50 g faina de secara tip 997

Citeste si: Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce fostul iubit a confirmat despărțirea: „L-am prins la un party interesant cu domnișoare”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

0,25 l de lapte batut

0,10 l de apa

1 lingura sare cu alge

1 lingura drojdie uscata

1 lingura coriandru, chimen, fenicul sau alta planta condimentara, dupa gust.

Dupa ce painea a fost framantata si dospita, umeziti-o cu putina apa si imprastiati deasupra seminte de susan, dovleac, florea-soarelui, chimen, fulgi de ovaz.

Painea se pastreaza proaspata in medie 5 zile – o saptamana si la congelator – intre 1-2 luni.

Daca doriti sa congelati painea, lasati-o sa se raceasca, portionati-o in felii separate de o folie inainte de a o introduce la -18˚C. Odata congelata painea, ca de altfel orice aliment congelat, nu se mai recongeleaza.

Asta e cea mai proasta veste pe care ne-o da celebrul Menci: salata verde din piete este CRIMINALA pentru organism! Iata ce alte verdeturi si legume pot fi otravitoare!

Uite cu ce preparat delicios si usor de facut poti inlocui cartofii prajiti! Copilul tau va fi incantat, garanteaza celebrul dr Menci

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

„Boala lui Vladimir Putin ar crea o criză de succesiune” Ce înseamnă presupusa lipsă a liderului de la Kremlin, în plin război în Ucraina | EXCLUSIV

Date oficiale de la Ministerul Muncii! Tot ce trebuie să știe românii despre voucherele de cumpărături și unde vor putea fi folosite| EXCLUSIV

Ultimele imagini cu mama din Timișoara în viață! A fost filmată cu copiii de mână în timp ce se duc spre blocul în care și-au găsit sfârșitul

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Zelenski tocmai a dat ordinul final! Informația momentului în Ucraina. S-a încheiat

De ce e bine să ții un tub de pastă de dinți fără capac pe un raft din frigider: trucul care îți salvează frigiderul

UNTOLD 2022. Tinerii români pot face parte din echipele unor artiști de top. Au început înscrierile în echipa de voluntariat.

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies