Câte vacanțe vor avea elevii în următorul an școlar! Ministrul Educației vrea două vacanțe de Paște

Vacanțele școlare, subiect de discuții aprinse între ministrul Educației și elevi!

Autor: C.L.

In articol:

Ministrul Educației a încins spiritele cu noul său proiect privind structura anului școlar viitor, care ar trebui să înceapă pe 14 septembrie și ar avea în total doar 34 de săptămâni, cel mai scurt de până acum. Structura anului școlar 2020-2021, al cărui proiect a fost făcut public de ministrul Educației, Monica Anisie, este contestat de mulți, în principal de reprezentanții elevilor. 

Proiectul ministerului prevede că școala va începe pe 14 septembrie (față de 9 septembrie anul acesta școlar), vacanța intersemestrială va fi în ianuarie-februarie (vacanța de iarnă nu va mai fi intersemestrială), iar anul va totaliza doar 34 de săptămâni de școală, ceea ce înseamnă unul dintre cei mai scurți ani școlari din ultimii 12 ani. Pe de altă parte, reprezentanții elevilor vor ca anul școlar să fie altfel structurat. Consiliul Național al Elevilor critică durata propusă a următorului an școlar (34 de săptămâni de școală), solicitând o structură fixă, în care școala să înceapă pe 1 septembrie în fiecare an și să se încheie pe 1 iunie.

„Nu suntem de acord cu structura propusă – în primul rând, cursurile se doresc a începe prea târziu (pe 14 septembrie 2020 – n.red.) iar, dacă dorim o abordare calitativă și incluzivă, trebuie să milităm pentru ca anul școlar să aibă o structură fixă, cursurile să înceapă anual pe 1 septembrie și să se încheie pe 1 iunie.

Orice zi petrecută pe băncile școlii în luna iunie nu produce niciun fel de beneficiu pentru elevul din România, iar acest aspect se transpune în absenteismul masiv al elevilor în lunile verii”, a precizat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, pentru Edupedu.ro.

Ministrul Monica Anisie a spus că proiectul privind structura anului școlar este supus dezbaterii publice și rămâne de văzut dacă va fi schimbat sau nu.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Le merge mai bine ca niciodată. Trei zodii care vor avea un început de an fabulos

Citeste si: Ministerul Educaţiei propune extinderea programului pilot ”Masă caldă”

Citeste si: Școala se schimbă de la anul, anunță ministrul Educației! Ce se va întâmpla cu elevii încă din clasa pregătitoare

Iată cum arată vacanțele elevilor în proiectul privind structura anului școlar

Semestrul I (17 săptămâni)

Cursuri:luni, 14 septembrie 2020  – vineri, 29 ianuarie 2021 Vacanță pentru grădinițe și clasele pregătitoare – a IV-a: 26 octombrie – 1 noiembrie 2020 Vacanța de iarnă: m iercuri, 23 decembrie 2020 – duminică, 10 ianuarie 2020 Cursuri:  luni, 11 ianuarie 2021 – vineri, 29 ianuarie 2021 Vacanţa intersemestrială:   sâmbătă, 30 ianuarie 2021 – duminică, 7 februarie 2021

Semestrul al II-lea (17 săptămâni)

Cursuri: l uni, 8 februarie 2021  – joi, 1 aprilie 2021

Vacanţa de primăvară:  vineri, 2 aprilie 2021 – duminică, 11 aprilie 2021 (Paștele Catolic va fi în 2021 pe data 4 aprilie)

Cursuri: l uni, 12 aprilie 2021 – joi, 29 aprilie 2021

Vacanță de primăvară:  vineri, 30 aprilie 2021 – duminică, 9 mai 2021 (Paștele Ortodox va fi în 2021 pe data 2 mai)

Cursuri:l uni, 10 mai 2021 – vineri, 18 iunie 2021

Vacanţa de vară: sâmbătă, 19 iunie 2020  – data din septembrie 2021 la care încep cursurile anului şcolar 2021 – 2022.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Chiar înainte de nunta cu Simina, Alex Zănoagă apare în videoclipul melodiei lui Raju! Nu cântă, dar vorbește VIDEO

Amenzi pentru femeile care nu-şi alăptează copiii! Ce proiect de lege a propus Ministerul Sănătăţii

Iancu de la Puterea Dragostei, adevărul despre relația lui Culiță Sterp cu Carmen  de la Sălciua! Mai sunt cei doi împreună?

Horoscop Zilnic Marți 7 Decembrie 2021: Taurii închid, în sfârșit, poarta trecutului și privesc încrezători spre viitor, Racii se află într-o perioadă în care sunt foarte activi

Veste șocantă care zguduie lumea: Va domina totul. Nu va scăpa nimeni

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Liviu Dragnea o face pe Irina Tănase să plătească scump pentru presupusa infidelitate. Blondina a fost informată

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies