Câte zile are Crăciunul și ce semnificație are fiecare zi în parte

Câte zile are Crăciunul și când sosește Moș Crăciun.

Autor: Elena Popescu

In articol:

 

Câte zile are Crăciunul și ce semnificație are fiecare zi în parte veți afla din rândurile următoare.

Crăciunul sau Nașterea Domnului este o sărbătoare creștină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an.

Câte zile are Crăciunul

Crăciunul se sărbătorește pe 25, 26 și 27 decembrie. Fiecare zi are o semnificație aparte.

Crăciunul sau Nașterea Domnului o sărbătorim la data de 25 decembrie. În a doua zi de Crăciun cinstim Soborul Maicii Domnului și pe Sf. Nicodim de la Tismana, iar în a treia zi de Crăciun îl celebrăm pe Sf. Ștefan, Întâiul Mucenic și Arhidiacon al lui Hristos.

Citeste si: Program STB de Crăciun. Orarul tramvaielor și autobuzelor în zilele de 24, 25 și 26 decembrie

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Câte zile are Crăciunul
Câte zile are Crăciunul [Sursa foto: Shutterstock]

Prima zi de Crăciun

De mai bine de 2000 de ani se sărbătorește Nașterea lui Iisus Hristos de Crăciun. Acesta zi în care s-a născut Domnul este o sărbătoare care unește toată familia, fiind precedată de multe tradiții precum, colindele, împodobirea bradului și venirea lui Moș Crăciun.

Primii creștini nu sărbătoreau Nașterea Domnului pe 25 decembrie, însă din anul 320 s-a hotărât ca sărbătoarea Nașterii Domnului să fie aniversată la data de 25 decembrie.

În anul 325, împăratul Constantin cel Mare a desemnat oficial Crăciunul ca sărbătoare care celebrează Naşterea lui Iisus. De asemenea, el a decis ca duminica să fie "zi sfântă" într-o săptămână de şapte zile şi a introdus Paştele cu dată variabilă.

Citeste si: Pe ce dată vine Moș Crăciun 2020. Urmărește LIVE traseul lui Moș Crăciun

Câte zile are Crăciunul
Câte zile are Crăciunul [Sursa foto: Shutterstock]

A doua zi de Crăciun

În a doua zi de Crăciun, Biserica o cinstește pe Maica Domnului. Credincioșii merg la Sfânta Liturghie în a doua zi de Crăciun pentru a o cinsti pe Născătoarea Fiului Lui Dumnezeu.

Tot în a doua zi de Crăciun mai este pomienit şi Sfântul Cuvios Nicodim cel Sfinţit de la Tismana. Sfântul Nicodim era de neam macedo-român, născut din părinţi binecredincioşi la Prilep, în sudul Serbiei, în anul 1320, fiind înrudit cu familia despotului Lazăr şi a domnului Ţării Româneşti, Nicolae Alexandru Basarab. În tinerețe Nicodim s-a călugărit și a ajuns la conducerea Muntelui Sfânt. fântul Nicodim s-a mutat la ceruri la o vârstă înaintată, în ziua de 26 decembrie a anului 1406.

Câte zile are Crăciunul
Câte zile are Crăciunul [Sursa foto: Shutterstock]

A treia zi de Crăciun

În a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, este celebrat Sfântul Ştefan, unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii creștine. Se spune că acesta îi ajută pe bolnavi şi pe cei care se judecă de multă vreme, iar, în această zi, persoanele certate trebuie să se împace, potrivit Mediafax.

Numele este de origine grecească- Stephanos- și înseamnă "coroană", "ghirlandă", "cunună". La români, numele de botez sunt Ştefan şi Ştefania sau Ştefana şi derivate ale acestora, Fane, Fănel, Fănica, Făniță şi Fana.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pe ce dată vine Moș Crăciun 2020. Urmărește LIVE traseul lui Moș Crăciun

Rețeta de cozonaci a Annei Lesko. Artista le-a arătat fanilor cum pregătește desertul de Crăciun pas cu pas VIDEO

Program STB de Crăciun. Orarul tramvaielor și autobuzelor în zilele de 24, 25 și 26 decembrie

Horoscop Zilnic Marţi 19 Octombrie 2021 Săgetătorii vor avea parte de sprijinul celor apropiaţi pentru a ieşi din impas

Lovitură imensă pentru cei cu centrale termice de apartament! S-a stabilit când vor fi înlocuite

BOMBA! Cine îi trimite Anamariei Prodan mesaje dure în numele Corinei Bilcon. LOVITURA DE TEATRU

Liviu Dragnea a dezvăluit taina lui Iohannis. Sunt implicate nume mari din politică

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies