Categoria de români care beneficiază de cea mai mare creștere salarială de la 1 iulie

Iată care este categoria de români ce beneficiază de cea mai mare creștere salarială de la 1 iulie!

Autor: Ioana Enache

In articol:

Salarii majorate 1 iulie 2022. Vezi care este categoria de români care beneficiază de cea mai mare creștere salarială de la 1 iulie.

Guvernul a anunțat că salariile bugetarilor vor fi majorate începând de la 1 iulie cu o pătrime diferența de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017.

Salariile bugetarilor vor fi majorate de la 1 iulie

Salarii majorate 1 iulie 2022. Guvernul a anunțat că salariile bugetarilor   vor fi majorate prin intermediul Legii salarizării, începând cu 1 iulie. Camera Deputaților a adoptat majorarea salariilor bugetarilor cu ¼ din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea salarizării 153/2017 pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021.

Citeste si: Ajutor în valoare de 700 de lei pentru pensionari de la 1 iulie. Guvernul va acorda un ajutor de 700 de lei tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei

Astfel, ”începând cu data de 1 iulie 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare lunară și indemnizațiile lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.

153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021”.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Categoria de români care beneficiază de cea mai mare creștere salarială de la 1 iulie

Categoria de români care beneficiază de cea mai mare creștere salarială de la 1 iulie

[Sursa foto: Shutterstock]

Care sunt categoriile de români care beneficiază de creșterea salariului de la 1 iulie

Salarii majorate 1 iulie 2022. Vezi care sunt categoriile de bugetari care vor beneficia de o creștere salarială  de la 1 iulie și care sunt procentele de creștere a salariilor, în funcție de categorie!

  • "Personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului Sănătății.
  • Pentru personalul din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și din Ministerul Sportului se acordă  o majorare a salariului de bază de 15%.
  • Funcționarii publici din cadrul aparatului Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.
  • Personalul contractual din cadrul aparatului Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază de o majorare a salariului de bază de 15%.”
  • Funcționarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.
  • Personalul contractual din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.”

Care este categoria de români care va beneficia de o creștere de 50% a salariului

Vezi care este categoria de bugetari ce va beneficia, începând cu 1 iulie, de o creștere a salariului de 50%.

Citeste si: Salarii mai mari pentru bugetari! De la 1 iulie, salariile bugetarilor vor fi majorate prin intermediul Legii salarizării

Salarii majorate 1 iulie 2022. Personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri externe rambursabile, în baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de împrumut adoptate de Parlamentul României, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ajutor în valoare de 700 de lei pentru pensionari de la 1 iulie. Guvernul va acorda un ajutor de 700 de lei tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei

Angajările la stat vor fi suspendate de la 1 iulie! Guvernul a decis suspendarea ocupării posturilor vacante din administrația publică

Veste bună pentru români, după ce prețurile au explodat! Se mărește valoarea tichetelor de masă. Specialiștii explică ce categorii de angajați vor fi avantajați | EXCLUSIV

3 zodii vor da lovitura din punct de vedere financiar de săptămâna următoare

Două forțe mondiale cutremură toată lumea! Peste 5 miliarde de oameni ar muri. E fără precedent

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Mărmureanu: „Urmează un cutremur uriaș!”. Când va fi lovită România de un seism înfiorător

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies