Câteva reguli generale pentru mobilarea locuinței

Uneori, pur și simplu nu știi cum să organizezi cu un spațiu. Ba are o formă atipică, ba e prea mic, ba e prea lung și îngust. În astfel de camere, chiar dacă găsești mobila care să încapă la fix, tot arată dubios fără aportul unui designer. Din fericire, designerii își mai dezvăluie din trucuri. Trucuri care ne pot inspira pe toți să profităm cât mai mult de fiecare metru pătrat din casă.

Distribuie pe:

fara descriere

Nu da toți banii o dată

Primul truc nu e neapărat de designer, deși te va ajuta să alegi lucruri mai frumoase. Cu excepția cazului în care ești latifundiar sau faci afaceri cu statul, are tot sensul din lume să-ți cumperi mobilă in rate. E simplu. Cumperi totul în același timp, dar plătești câte puțin în fiecare lună. În felul ăsta, ai și libertate să faci alegeri mai bune, să cumperi piesele mai frumoase, care de multe ori sunt și mai scumpe.

 

Invită conversația în living

Îți mai amintești cuvântul „musafir”? E un termen care a cam dispărut din vocabularul nostru pentru că pur și simplu nu mai există. Oamenii nu se mai vizitează acasă. Acum, ne întâlnim în oraș. Iar această schimbare a schimbat și modul în care ne mobilăm casele. Ați observat că, în orice living, canapeaua este orientată către televizor, pentru că asta e singura activitate care are loc acolo. Mediul în care trăim influențează felul în care gândim. După această logică, poate n-ar fi rău să așezăm canapeaua în fața unor fotolii, în mijlocul încăperii, pentru a muta punctul de interes de pe TV, pe oamenii din viața noastră.

Citeste si: Florin Salam, lovit de o mare nenorocire după ce a cântat la priveghiul lui Emi Pian - evz.ro

 

Lasă loc de pași în dormitor

Dormitorul este locul intim în care doar tu și jumătatea ta aveți acces. Dar chiar și așa, poate să devină foarte aglomerat dacă nu lași suficiente „alei”, adică pasaje de acces. Trebuie să fie suficient loc ca să te miști în jurul patului, în fața geamului, pe lângă șifonier, în dreptul comodei sau ce alte piese de mobilier mai sunt în dormitorul tău. În acest sens, chiar dacă lipirea patului de un perete îți creează mai mult spațiu în centrul camerei, acel spațiu va fi relativ inutil.

 

Luminează masa

E foarte ușor să ignori importanța luminii în locuință. În special dacă vorbim de apartamente vechi, unde locul pieselor de iluminat sunt deja stabilite. Problema e că s-ar putea să nu mai fie atât de importantă lustra din mijlocul camerei, ci mai degraba deasupra mesei. Acea masă care îndeplinește funcții multiple. Acolo mâncați, acolo se fac teme, acolo împachetați cadouri surpriză pentru cei dragi, acolo primiți prietenii la un pahar de vorbă. Iar lumina trebuie să poată fi adaptată pentru fiecare situație. În acest sens, un lampadar extensibil ar putea să fie o soluție. Mai ales dacă-l conectezi la un întrerupător variabil, prin care să-i poți regla intensitatea.

 

Indiferent cum mobilezi casa, un card de cumpărături care împarte prețurile în rate fără dobândă* este mereu o idee bună. Un card precum CardAvantaj, care mai are și parteneriate cu aproape toate magazinele de mobilier și decorațiuni din România. Ia-l cu tine când mergi la cumpărat mobilă sau folosește-l online. Ca să alegi cele mai frumoase și utile piese pentru camerele tale, indiferent cât costă.

 

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate