Câți ani de închisoare riscă mama celor doi copii din Iași care au fost otrăviți? Potrivit Codului Penal...

Medicii legiști au concluzionat ce substanțe otrăvitoare au inhalat cei doi copii de la Iași. Se pare că nu strugurii stropiți le-au fost fatali, astfel că mama celor doi riscă mai mulți ani de închisoare.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Cei doi copii de la Iași
Cei doi copii de la Iași

În prima fază s-a bănuit că micuții ar fi fost omorâți de la o substanță cu care au fost stropiți strugurii, însă medicii legiști au scos adevărul la iveală. 

Se pare că frații ar fi inhalat otravă de șobolani pe care mama acestora a împrăștiat-o prin casă sub formă de capsule, inclusiv în dormitorul celor mici. Peste noapte cei doi micuți în vârstă de trei ani, respectiv un an și jumătate au inhalat vaporii și abia mai suflau dimineața când au fost găsiți de mamă. 

“În acest caz a fost o intoxicaţie cu vapori de origine raticidă. Cu alte cuvinte, otravă de şoareci şi şobolani. Mama celor doi copii a pus în cameră câteva pastile cu otravă, iar în cursul nopţii copiii au inhalat vapori de la acestea. În acest caz a fost deschis un dosar pentru infracţiunea de ucidere din culpă”, au declarat pentru Ziarul de Iași surse din cadrul anchetei desfăşurate de către Poliţia Iaşi.

Citeste si: Ce otravă i-a omorât pe micuții din Iași. Este vorba despre un pesticid extrem de periculos. Cum s-a produs, de fapt, decesul?

Citeste si: Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la limba și literatura maternă. Vezi PDF

Citeste si: Livian de la Puterea dragostei, mesaj tăios pentru Bianca: „ Nu ai cum să o faci femeie ușoară pe Nicoleta” - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Citeste si: Katy Perry a devenit mămică pentru prima dată! Prima imagine postată de cunoscuta artistă

 

Fiind deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă pe numele mamei, aceasta riscă închisoarea de la 1,5 ani la 7,5 ani, confrom legii Art. 192*) - Uciderea din culpă, din Codul Penal din 2009:

    (1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

    (2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

    (3) Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se majorează cu jumătate.

 

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Care este relația de la momentul actual dintre Liviu Guță și fosta soție? Artistul a dezvăluit tot

Președintele Klaus Iohannis a comentat imaginile cu șeful Poliției care s-a întâlnit cu interlopii din clanul Duduianu

Alimentele care-ți curăță plămânii și elimină toxinele! Te protejează de infecții și au nenumărate beneficii pentru organismul tău

Abi Talent, aroganță extremă! Filmare scandaloasă cu ex-iubita unui vlogger celebru: ”Nu a fost niciodată a ta, a fost doar rândul tău”! Cristi Munteanu: ”O să ajungă la pârnaie”

Un nou cutremur în România! A avut loc în această dimineață

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies