Câți oameni a salvat coronavirus. Efecte incredibile ale COVID-19

Îmbunătățirea calității aerului în ultima lună a redus numărul deceselor provocate de poluare, potrivit unui studiu preluat de The Guardian

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Câți oameni a salvat coronavirus. Efecte incredibile ale COVID-19
Câți oameni a salvat coronavirus. Efecte incredibile ale COVID-19

Câți oameni a salvat coronavirus. Efecte incredibile ale COVID-19


In articol:

Coronavirus a salvat și oameni. Și chiar zeci de mii de oameni! Reducerile masive ale emisiilor industriale şi scăderea traficului rutier şi aerian provocate de carantina impusă în majoritatea ţărilor europene a dus la o scădere nemaiîntâlnită a poluării pe bătrânul continent.

Comparativ cu prima parte a anului trecut, nivelul de dioxid de azot a scăzut cu 40%, în timp ce particulele minuscule, cunoscute sub numele de PM2.5, au scăzut cu 10%, conform unui studiu realizat de Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA).

Mor sute de mii de oameni pe an

Aceste două forme de poluare, care dăunează inimii și sistemului respirator, sunt responsabile pentru aproximativ 470.000 de decese în Europa în fiecare an.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Experţii de la CREA spun că această reducere a poluării a dus la evitarea a aproximativ 11.000 de decese doar în Europa în ultima lună, din care 20% în Germania.

Cercetarea mai arată că 40% dintre aceste decese evitate ar fi fost provocate de insuficienţa cardiacă, 17% de tulburări pulmonare, iar 13% de accidente vasculare cerebrale şi cancer.

Nașterile premature s-au redus

Mai mult, se estimează că numărul naşterilor premature a scăzut cu 600 şi că 6.000 de copii nu au mai dezvoltat simptome de astm.

La nivel mondial, numărul de decese evitate de scăderea poluării este mult mai mare, deoarece acest studiu se concentrează doar pe evoluţia din Europa și doar pe o lună.

Autorul principal al studiului, Lauri Myllyvirta, a declarat că scăderea poluării aerului a redus presiunea asupra serviciilor de sănătate la un moment important și a arătat cât de mult poate face îmbunătățirea calității aerului.

Măsurile de carantină luate de autorităţi provoacă multă suferință economică și de altă natură, dar acesta este un experiment fără precedent în reducerea consumului de combustibili fosili. Sperăm că acest virus ne ajută să ne mișcăm înainte în lupta împotriva schimbărilor climatice


Citește și:

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Un român de 19 ani, înjunghiat în plină stradă de doi africani. Atacatorii, prinși după șase săptămâni, în timp ce tânărul zăcea pe patul de spital

Cătălin a dispărut fără urmă în Franța. Bărbatul a fost preluat de o ambulanță, iar familia nu mai știe nimic de el

Cel mai bogat pensionar din România, legătura incredibilă cu infractorii periculoși care au evadat de la Colibași! ”Escape Plan” în varianta românească, cu Gheorghe Bălășoiu în...

FOTO Imagini greu de privit din casa în care au pierit doi copii și mătușa lor. Tatăl micuților, devastat de durere, povestește cum s-a întâmplat totul: „Am trecut prin foc”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies