Câți români au fost vaccinați anti-COVID până acum și câți au experimentat reacțiile adverse ale serului

În ultimele 24 de ore au fost imunizate împotriva coronavirusului 17.846 de persoane

vaccin
Câte persoane s-au vaccinat până acum în România [Sursa foto: Pexels ]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Milioane de oameni s-au îmbolnăvit și tot atâția au murit din cauza virusului care s-a răspândit la nivel mondial. Pandemia de coronavirus a schimbat viața a milioane de oameni, iar la puțin timp de la izbucnirea crizei sanitare, s-au impus mai multe restricții.

Astfel normalul cu care eram obișnuiți a dispărut de aproximativ un an, iar întreaga omenire trăiește într-un nou „normal” cu măști de protecție pe față, inclusiv în mediul exterior, departe de apropiați și prieteni din cauza distanțării sociale și constant cu frica că se pot îmbolnăvi oricând. 

Însă oamenii de știință au venit cu o soluție care este menită să pună virusul la punct. La un an de la primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19 din lume, a fost lansa vaccinul care are rolul de a întări imunitatea și a face organismul imun la virusul SARS-CoV-2. Dar ca orice alt medicament poate provoca și reacții adverse, care îi sperie pe cei mai mulți dintre oameni. 

vaccin
Care este numărul celor care au experimentat până în prezent reacții adverse de la ser[Sursa foto: Pexels ]

Cum a descurs campania de vaccinare în România până acum 

În ultimele 24 de ore au fost imunizate 17.846 de persoane și în același interval de timp 124 dintre ei au avut reacții adverse la vaccin. 27 dintre cazuri au fost de tip local, 35 au avut reacții generale și 62 comune și minore. 

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

În total, aproximativ circa 76.400 de români au fost vaccinați până săptămâna aceasta cu serul de la Pfizer. Conform Comitetului Național de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, 264 persoane au experimentat reacții adverse minore. Astfel 119 de persoane au avut dureri locale unde au fost injectați, iar 145 s-au confruntat cu simptome precum febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de

tip urticarie. Acestea sunt considerate reacții generale și minore.

Citeste si: Medicul Carmen Dorobăț a fost confirmată cu COVID-19 la puțin timp după ce și-a făcut vaccinul! „Înainte de vaccin aveam test negativ”

În România campania de vaccinare a început pe 27 decembrie 2020 cu imunizarea medicilor și asistentelor. 

Peste 15 milioane de doze administrate la nivel global

Potrivit presei din afară, au fost administrate deja 15 milioane de doze de vaccin în 35 de țări, urmănd ca imunizarea celorlalte câteva miliarde de oameni să fie una dintre cele mai mari provocări logistice. 

În Statele Unite ale Americii au fost imunizați deja 5 milioane de oameni. Rata de vaccinare fiind de 1,54 la fiecare 100 de locuitori.  America a primit 17 milioane de doze de vaccin și a încput campania pe 14 decembrie. 

În analiza Bloomberg, România apare cu informațiile actualizate până la data de 4 ianuarie, cu peste 25.000 de doze administrate și o rată de vaccinare de 0,13.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies