Câți români s-au vaccinat, sâmbătă, împotriva coronavirusului

Numărul românilor care s-au vaccinat anti-COVID, sâmbătă! Câte cazuri s-au înregistrat!

Câți români s-au vaccinat, sâmbătă, împotriva coronavirusului
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

În cursul zilei de sâmbătă peste 30.000 de români s-au vaccinat cu prima doză de ser Pfizer BIoNTech. Alți 1.624 au primit și a doua doză. În total, de la debutul campaniei, s-au vaccinat peste 400.000 de români.

Conform datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, sâmbătă au fost administrate 32.949

de doze de vaccin Pfizer BioNTech. Dintre acestea, 31.325 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, iar 1.624 de persoane, cu a doua doză.

Citeste si: Virgil Musta, despre vaccinare și efectele adverse: ”Sunt mai mari șansele să faci accident de mașină”

Numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020, este de 418.885, la un număr de 406.006 persoane. Practic, 393.127 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, iar 12.879 de persoane au primit și a doua doză.

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

Numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare în ultimele 24 de ore a fost de 60, toate comune și minore. Dintre acestea, nouă reacții au fost de tip local, iar 51 de reacții au fost generale.

Citeste si: O femeie din Bacău a murit în ziua în care s-a vaccinat anti-COVID. CNCAV transmite că incidentul nu are legătură cu vaccinarea

Numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, de la debutul campaniei, din 27 decembrie 2020, a fost de 1.124 de reacții comune și minore, din care 366 de reacții de tip local cu durere la locul injectării și 758 de reacții au fost generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie). Alte trei reacții sunt în curs de investigare.

sursa- antena 3

Coronavirus România

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.719 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 803 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 17.722 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Câți români s-au vaccinat, sâmbătă, împotriva coronavirusului
Câți români s-au vaccinat, sâmbătă, împotriva coronavirusului[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Noi detalii în cazul femeii din Bacău, decedată în ziua în care s-a vaccinat

Jurnalistul Larry King s-a stins din viață, după ce a fost infectat cu noul coronavirus! Declarații despre ultimele clipe din viața omului de televiziune

Cum decurge campania de vaccinare. Declarațiile făcute de premierul Florin Cîțu

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Se pregătesc deja pentru următoarea pandemie! Se spune că este doar o chestiune de timp

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Kremlinul face anunțul așteptat de toată lumea. E vorba de războiul din Ucraina

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies