Cauciucuri de iarnă. Când trebuie să schimbi cauciucurile: Amenda este uriașă

Cauciucuri de iarnă. Poliția Română anunță că sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii a început.

Distribuie pe:

Cauciucuri de iarnă. Când trebuie să schimbi cauciucurile: Amenda este uriașă

Amenzile pentru neechiparea mașinii cu cauciucuri corespunzătoare pentru condițiile meteo au început și ele să curgă.

Iată când ar trebui să-ți schimbi cauciucurile de vară cu cele de iarnă și ce amendă riști dacă nu ești echipat corespunzător.

Cauciucuri de iarnă. Cât timp mai ai la dispoziție pentru a-ți schimba cauciucurile

Legea spune că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, dar pentru a preveni orice situație neplăcută ai putea să treci la cauciucurile de iarnă odată cu debutul sezonului rece.

"Legea cauciucurilor de iarnă a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei care circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă", transmite Poliția.

Citeste si: Ora de iarnă 2019! Cum ne afectează fizic și nu numai trecerea la ora de iarnă

Citeste si: Meteo România: în ce lună vin ninsorile în țară

Citeste si: Meteo România. Ninsori, ploi, vânt și temperaturi scăzute în toate regiunile

"Este sanctionata conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante", se mai arată în comunicatul Poliției Române.

Cauciucuri de iarnă. Când trebuie să schimbi cauciucurile: Amenda este uriașă

Cauciucuri de iarnă. Cât este amenda pentru nerespectarea legii

Atunci când șoferii nu își echipează în mod corespunzător vehiculul pentru condițiile meteo, adică să treacă de la cauciucurile de vară la cele de iarnă, riscă o amenda care poate ajunge până la 2.900 de lei.

"Un set de 4 cauciucuri pentru iarnă, poate ajunge la aproximativ 1000 de lei, dacă ne rezumăm la dimensiunile R15-R16. Partea interesantă este că amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie „încălțat” cu anvelopele potrivite se sancționează cu amendă între 1.305 și 2.900 de lei. Cum crezi că ieși mai câștigat? Vă zicem noi… cauciucuri de iarnă și nici nu rămâi înțepenit în zăpadă", au scris reprezentații Poliției Române pe pagina de Facebook.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate