Caz incredibil. Accident petrecut la locul de muncă, mușamalizat! Un bărbat a căzut de la înălțime și în loc să fie dus la spital a fost urcat în mașina patronului. Continuarea întrece orice imaginație!

Caz incredibil petrecut la unul din depozitele Redcon 1, din Vaslui. Cazul respectiv a fost relatat de presa locală.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Conform unor surse, cel mai vechi si mai fidel angajat al firmei, cel care timp de 20 de ani a fost alãturi de conducerea firmei, un angajat pe nume Petricã Baciu, ar fi cãzut de la înãltime, în timp ce se afla în hala principalã. Omul cãuta un val de fibrã de sticlã pe un raft situat la peste 3 metri înãltime (material folosit la lucrãrile de termosisteme la blocuri, n.r.), moment în care s-a dezechilibrat si a cãzut, relatează vremeanoua.ro. Conform surselor, care au dorit sã rãmânã anonime, angajatul grav rãnit, a fost gãsit de cãtre un coleg, pe nume Ion Gavrilã, cel care a alertat imediat conducerea. Ce s-a întâmplat mai departe pare de necrezut. Sursele publicatiei locale sustin cã Baciu, cu fracturi extrem de grave, a fost urcat în masina fiului patronului de la Redcon 1, Vlad Micu, si dus într-o directie necunoscutã. De aici, totul ia o turnurã incredibilã. Conform registrelor de la Spitalul Judetean de Urgentã, Baciu a ajuns la Ortopedie adus de cãtre un echipaj EPA (echipaj de prim ajutor, n.r.) cu diagnosticul “fracturã în urma cãderii de la înãltime”, desi stã la parterul unui bloc! Se pare cã angajatilor de la Redcon 1 li s-a interzis sã spunã ceva despre accidentul la care au fost martori, sub sanctiunea concedierii. Culmea, zile întregi, pânã ieri, bãrbatul a fost în comã indusã la SJU, din cauza rãnilor suferite. “Era un angajat fidel Petricã Baciu. Când s-a rupt Radical Grup si s-a format Redcon 1, Petricã a venit alãturi de dl. Micu. La incident, conducerea a cerut ca toatã lumea sã tacã, sã nu sufle nicio vorbã despre accident, desi Petricã i-a adus multi, multi clienti dlui Micu, în 20 de ani. Ne doare sufletul de colegul nostru, l-au abandonat la Vaslui, ca pe un câine”, spun sursele din Redcon 1, speriate de ceea ce s-a petrecut. Jurnalistii au sunat, ieri, la prânz, la ITM Vaslui, pentru a afla dacã accidentul a fost raportat la Inspectoratul de Muncã. “Nu avem nimic, suntem surprinsi sã aflãm de la dvs de acest caz grav”, a spus seful ITM Vaslui, Dan Chirvase. Culmea, dupã ce jurnalistii s-au interesat, Baciu a fost externat, în prezenta a 4 colegi de la Redcon1. 

Ceea ce s-a petrecut în data de 6 martie, dimineatã, în depozitul Redcon 1, de la iesirea din Vaslui spre Bacãu, cu sigurantã poate fi un subiect de film. Initial jurnalistii au primit o informatie cum cã un angajat de la Redcon 1, cel mai vechi om din firmã, pe nume Petricã Baciu, a cãzut de la înãltime în timp ce cãuta un val de fibrã de sticlã pentru un client. Fapta s-ar fi petrecut la 10-11 dimineata, iar Baciu nu avea niciun echipament de protectie asupra sa. Surse din interior sustin cã un angajat, pe nume Ion Gavrilã, ar fi dat alarma atunci când l-a gãsit pe jos pe Baciu, care striga de durere, chemând conducerea la fata locului. Conform acelorasi surse, care au preferat sã rãmânã anonime, de teamã cã-si pierd locul de muncã, Petricã Baciu, grav rãnit, ar fi fost urcat în masina fiului patronului firmei, tânãrul Vlad Micu, si dus la Spitalul Judetean de Urgentã. Numai cã verificând documentele de pe 6 martie de la Urgente, surprizã totalã! Petricã Baciu apare ca fiind adus la Urgente de cãtre o ambulantã EPA (echipaj de prim ajutor, n.r.), de la domiciliul sãu, din strada Cãlugãreni, la parterul unui bloc, cu diagnosticul initial “Fracturã de la cãdere de la înãltime”. Dacã stãtea la parter, cum si-a distrus bazinul si piciorul, în urma unei cãderi inexplicabile? Mai mult, patronul de la Redcon 1, întrebat, ieri, la prânz, despre cazul lui Baciu Petricã, spune senin: “Nu mai era angajatul nostru. Era pensionat, avea cirozã, nu avem nicio treabã cu el”. Dar oare acesta este adevãrul? Varianta pe care o intuiesc jurnalistii si care urmeazã a fi validatã de cãtre organele de anchetã este urmãtoarea: cel mai probabil Baciu suferea de o boalã gravã, drept pentru care se pensionase, însã venea în continuare la serviciu, la depozitul Redcon 1, de la iesirea spre Bacãu, pentru un ban în plus.

Jurnalistii sustin ca au informatii, care asteaptã sã fie confirmate si de cãtre organele de anchetã, care aratã cã Baciu venea zi de zi la muncã în uniforma Redcon 1, fiind surprins atât de cãtre camerele de la benzinãriile din zonã, cât si de cãtre camerele de la firma sa de suflet, Redcon 1. În dimineata de 6 martie, credem, pe baza informatiilor primite din diverse surse, bãrbatul de 61 de ani a venit la treabã în mod normal, de la blocul sãu de pe strada Cãlugãreni. A trecut prin fata sediului APM, pe la benzinãriile din zonã si a intrat la muncã, cum fãcea de obicei, fiind vãzut de cãtre clientii care îl cunosteau foarte bine. La un moment dat, a urcat pe o scarã pentru a da jos de pe un raft un val de fibrã de sticlã, fiind cel care stia cel mai bine unde se aflã toate produsele din depozit. Într-un moment de neatentie, s-a dezechilibrat si a cãzut de la câtiva metri înãltime, fiind gãsit de cãtre colegul Ion Gavrilã (pare-se, omul cheie din acest scandal!). De aici, lucrurile o iau într-o directie incredibilã. Surse care doresc sã rãmânã anonime spun cã Baciu ar fi fost urcat în limuzina fiului patronului, Vlad Micu, dupã care a fost dus… unde? Cert este cã, la câteva minute de la acest incident, despre care ziaristii au aflat cã ar trebui sã fie surprins pe multele camere de supraveghere de la Redcon 1 – inclusiv cele care aratã cum Baciu venea la muncã zi de zi! – se primeste un apel de la blocul în care locuieste omul de încredere al lui Micu, de pe strada Cãlugãreni, privind o posibilã fracturã de la o cãdere de la înãltime, atentie!, de la parterul blocului… Un echipaj EPA vine si îl transportã pe Baciu la Spitalul Judetean, iar medicii îi pun un diagnostic sumbru: “fracturã în urma cãderii de la înãltime”. De unde cãzuse Baciu atât de rãu, încât toate oasele bazinului erau distruse?

Reactia patronului Redcon1: “Nu am treabã cu cazul dvs”

Zile întregi, Petricã Baciu a stat în comã indusã, au spus surse medicale din SJU. Ieri, când ziaristii au început sã se intereseze de caz si au întrebat la ITM dacã au auzit de accidentul de muncã al lui Baciu s-a petrecut un fapt uluitor: omul a fost externat si, din informatiile ziaristilor, de la Redcon 1 au fost trimisi 4 angajati, care l-au transportat pe Baciu pe targã în apartamentul de pe Cãlugãreni. Ziaristii l-au sunat pe seful ITM Vaslui, Dan Chirvase. “Nu stiam de asa ceva. Mã voi interesa, voi trimite inspectori la Redcon 1”. a spus Chirvase. Seara, stupoare! “Am mers si am luat declaratii de la patron, care ne-a spus cã Baciu nu mai lucreazã la firmã, pentru cã este pensionat. Suferã de cirozã. Am trimis inspectorii la spital, sã-i ia declaratii”, a spus seful ITM. Numai cã, pânã sã ajungã ITM-ul la spital, Baciu fusese externat acasã, în mod extrem de ciudat. Ziaristii l-au sunat si pe patronul Redcon 1, Neculai Micu. “Pãi, ce treabã am eu cu cazul dvs? Nu am eu nicio treabã cu dvs”, a spus Micu, dupã care a închis.

Sursa foto: vremeanoua.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate