Caz revoltător la spitalul din Vaslui! Pacienți încuiați în salon, în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19

Doi pacienți internați la Spitalul Județean din Vaslui au fost încuiați trei zile în salon, împotriva voinței lor. Ce a declarat managerul spitalului?

Spitalul Județean din Vaslui
Spitalul Județean din Vaslui[Sursa foto: Facebook]
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Procedurile din cadrul Spitalului Județean din Vaslui obligă testarea împotriva coronavirusului a tuturor pacienților internați. În același timp, medicii și asistentele au creat un regim de închisoare. Pentru a preveni contabinarea, persoanele duse pe izolator sunt încuiate cu cheia înăuntru.

Potrivit unor surse, doi pacienți și-au petrecut sfârșitul de săptămână închiși în saloane, împotriva voinței lor.

Cu toate astea, managerul spitalului, Ana Rider, a susținut că ușa de la izolator nu se încuie, însă pacienții nu au voie să iasă de acolo. Totodată, aceasta a povestit întreaga procedură.

„Dacă pacientul are nevoie de internare, i se face test rapid. Dacă iese pozitiv, nu se mai racoltează probe PCR, el este transferat către spitalul din Bârlad. Dacă rezultatul testului rapid este negativ, i se recoltează probe PCR, apoi este dus într-un izolator, până vine rezultatul la testul COVID. Dacă este negativ și acel test PCR, pacientul este transferat în salon.

 

Citeste si: Asistenta care a murit după vaccin și-a liniștit familia că se simte mai bine, iar apoi i-a fost declarat decesul: „Mă mută la ATI, vă sun când mă întorc”

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Dacă testul i se face vineri după-amiază, rezultatul vine luni, după ora 13:00. Până atunci pacientul stă în acea zonă tampon. Acel izolator nu se încuie, însă pacienții nu au voie să iasă. Au toaletă acolo, ei nu se pot plimba prin spital pentru că există riscul să contamineze pe alții. Acestea sunt procedurile în toate spitalele, nu doar la noi: până la sosirea rezultatului, pacientul rămâne în izolator.”,

a declarat Ana Rider.

Ana Rider
Ana Rider[Sursa foto: Facebook]

La Spitalul din Arad a fost declanșată o anchetă internă

De-a lungul timpului, această practică a fost întâlnite în mai multe unități spitalicești de pe teritoriul României. În luna aprilie a anului trecut, la spitalul din Arad a fost declanșată o anchetă internă, după ce o femeie a susținut că a fost nevoită să treacă prin momente dificile.

Mai exact, aceasta a stat închisă în salon, timp de șase ore. Mai mult, femeia a mărturisit că a stat închisă în salon cu o pacientă care a decedat din cauza coronavirusului.

Citeste si: O femeie din Iași a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a primit cea de-a doua doză de vaccin anti-COVID

„În ceea ce privește afirmațiile referitoare la închiderea pacienților în saloane, menționăm că această procedură se aplică la nivel național și este o măsură de precauție pentru a nu contamina partea decontaminată a secției. Îngrijorător este, în acest context, faptul că este posibil ca în spatele ușilor închise nevoile unor pacienți să fie ignorate de cadrele medicale, situație pe care încercăm să o corectăm prin schimbările operate în organigrama secției”, a declarat conducerea spitalului din Arad.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Descoperire macabră! Un bebeluș a fost găsit mort printre gunoaie, într-o fabrică de reciclare din Rusia

Doliu în lumea teatrului! Actorul Lucian Pînzaru s-a stins din viața din cauza unei boli necruțătoare

Scene greu de privit! O copilă de 13 ani este snopită în bătaie de alte fete minore în stația de autobuz. Incidentul a fost transmis live pe Facebook!

Prima brioșă pe care ai ales-o va dezvălui defectele pe care le ai

E oficial, s-a votat! Poţi ieşi mai devreme la PENSIE cu 13 ani. Cine va beneficia de noua lege

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Bomba anului! Viorica și Ioniță de la Clejani, despărțiți. Viorica a găsit mesaje de la amantă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies