Caz șocant în Botoșani! Patru copii, chinuiți și crescuți în condiții mizere de părinți alcoolici

Patru copii au fost găsiți în condiții mizere și salvați de proprii lor părinci alcoolici.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Caz șocant în Botoșani! Patru copii, chinuiți și crescuți în condiții mizere de părinți alcoolici
Caz șocant în Botoșani! Patru copii, chinuiți și crescuți în condiții mizere de părinți alcoolici


In articol:

Patru copii au fost salvați de o copilărie chinuită, în condiții precare, din cauza parinților lor, care sunt alcoolici. Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani a scăpat copiii de calvarul la care erau supusi de părintii lor, dupa ce au descoperit condițiile mizere în care erau obligați să trăiască.

Micuții au fost găsiți în satul Zăiceşti, județul Botoșani, și au vârste cuprinse între 11 luni și 7 ani. Ei au fost luaţi de asistenţii sociali după ce au fost găsiți în condiții cumplite. Copiii erau desculți, mai mult dezbrăcați, iar casa stătea să cadă pe ei. ( Citește și: O mamă de 22 de ani și-a ucis cei trei copii minori)

 

Patru copii, neglijați de părinții lor alcoolici

Situația acestor copii neajutorați a fost descoperită de Asociația Grup Civic, prin Daniel Câșlariu, contactat fiind de mai multe persoane pentru a le acorda un ajutor micuților. Copiii au fost găsiți în condiții deplorabile și erau nesupravegheați. Copilul de 11 luni se afla pe jos, după o ușă, și era dezbrăcat de la mijloc în jos. Acesta era înfometat și se afla într-o stare de sănătate precară din cauza unui medicament administrat greșit.

Citeste si: Andreea Pirui a ajuns la doctor! Ce operație și-a făcut - evz.ro

Citeste si: VIDEO | A nins abundent la munte, dar vremea se va schimba radical. Meteorologii vin cu vești bune

Citeste si: VIDEO | Tânără bătută de șoferul unei companii de ridesharing: „Vreau ca nimeni să nu mai treacă prin ce am trecut eu!”

Citeste si: Românii se întorc din China, îngroziți de coronavirus: „Nu aveam voie să ieșim din cămin decât pentru a ne face provizii” Imagini emoționante de pe aeroportul din Otopeni

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani a efectuat o primă vizită în data de 21 ianuarie 2020, la domiciliul familiei din Zăicești. Tatăl copiilor a fost găsit băut, iar mama nu se afla acasă. Pe lângă condițiile mizere în care copiii erau crescuâi, ei nu erau duși nici la școală sau grădiniță.

 

Mama și copiii au fost transferați la Centrul Micul Prinț din municipiu, unde vor fi supuși unor verifică și tatamente, în special bebelușul de 11 luni, diagnosticat cu anemie carențată. Femeia va sta până la 6 luni în acest centru alături de cei mici, unde va fi pregătită să-și crească copiii în condiții normale. Dacă după această perioadă, femeia nu este considerată capabilă să-i crească așa cum ar trebui, copiii vor rămâne în grija statului.

„Copilul prezenta o igienă corporală și vestimantație murdare, în imobilul de locuit hainele și lenjeria de pat erau murdare, nespălate de mult timp. Tatăl copiilor, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a ridicat tonalitatea vocii relatând în mod agresiv faptul că nu este de acord ca mama împreună cu cei 4 copii să beneficieze de servicii de găzduire într-un centru al statului", a declarat Dan Șlincu, director DGASPC Botoșani, potrivit RTV.

Urmatorul articol
Citește și:

Sophie obținuse slujba visurilor ei, dar șansa i-a fost spulberată. A fost ucisă cu brutalitate de un bărbat obsedat de ea

Cântărețul Tavi Clonda a ajuns pe mâna medicilor. Ce a pățit soțul Gabrielei Cristea

Cât de pregătită este România în fața unui cutremur devastator. Raed Arafat face anunțul mult așteptat de români

Un șofer de camion de 69 de ani, acuzat că a violat cel puțin 11 femei, a mărturisit că este și criminal în serie

Primul invitat la „40 de intrebari cu Denise Rifai”, intr-un interviu eveniment! Elena Udrea se va afla sub tirul intrebarilor celebrei jurnaliste

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies