Caz unic în lume! O femeie a fost lovită de un meteorit

Istoria este martora multor evenimente ieşite din comun, iar povestea singurului om lovit de meteorit este unul dintre cele mai interesante cazuri. Însă cu adevărat formidabil este faptul că persoana a supravieţuit impactului cu bolovanul din spaţiu.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
În februarie 2013, şocul impactului unui meteorit masiv a provocat pagube clădirilor şi a rănit peste o mie de oameni din regiunea Celiabinsk, din Rusia.
 
Dar acesta nu a fost primul incident în care o rocă spaţială a afectat vieţi omeneşti. În acest articol îţi prezentăm povestea lui Ann Hodges, singurul om lovit de meteorit care este cunoscut de istorie, într-un incident care a avut loc în urmă cu mai bine de şase decenii.
 
Într-o zi senină de noiembrie a anului 1954, Ann Hodges tocmai aţipise pe canapeaua sa, când o rocă neagră, de mărimea unei mingi, a pătruns prin acoperiş, a ricoşat dintr-un aparat radio şi a lovit-o în coapsă, lăsându-i o vânătaie gigantică, de forma unui fruct de ananas.
 
 
Povestea lui Ann este o raritate, deoarece cei mai mulţi meteoriţi cad de obicei în ocean sau lovesc una dintre vastele zone izolate ale Pământului.
 
Înainte ca meteoritul să-i devasteze lui Ann sufrageria, oamenii din zonă văzuseră „o lumină roşiatică strălucitoare, ca o lumânare care lăsa în urma ei o dâră de fum”, potrivit lucrării „Ziua în care meteoritul a căzut în Sylacagua”, care a fost elaborată de Muzeul de Istorie Naturală din Alabama în 2010. Alţii au văzut „o minge de foc, ca un arc de sudură gigantic”, însoţit de explozii puternice şi de un nor maroniu.
Un geolog care lucra într-o carieră din apropiere a fost chemat la faţa locului şi a stabilit că obiectul era un meteorit.
 
Ann, singurul om lovit de meteorit despre al cărui caz avem cunoştinţă, a fost dusă la spital. Cum paranoia din timpul Războiului Rece era la cote maxime, şeful poliţiei din Sylacagua a confiscat roca neagră şi a predat-o Forţelor Aeriene.
 
După ce Forţele Aeriene au confirmat că era vorba de un meteorit, întrebarea era ce anume trebuia făcut cu acesta.
Publicul a cerut ca roca spaţială să-i fie înapoiată lui Ann, şi ea a fost de acord. „Meteoritul îmi aparţine. Cred că Dumnezeu mi l-a destinat mie. La urma urmei, pe mine m-a lovit!”, a spus Ann, potrivit lucrării muzeului.
 
Citeşte continuarea pe INCREDIBILIA.RO. 

 

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Familia Alexandrei Bledea este distrusă! Ce au transmis mama şi sora fotomodelului! Îţi dau lacrimile

Reteta Alba ca zapada. Cea mai cautata reteta de Craciun

Momentul în care o fată de 15 ani din Cluj-Napoca e răpită de trei bărbați. Video

Dana Budeanu dă de pământ cu președintele României

Raed Arafat a dat vestea așteptată de milioane de români! Cine va mai fi vaccinat în etapa a doua! Există o singură condiție

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

EvZ TV. Știri neconfirmate. Cultura susține economia

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies